maanantai 29. huhtikuuta 2013

Huhtikuu Pariisissa, scrapbooking-messuillaYksi Pariisin matkan kohokohdista oli pääsy Version Scrap -messuille. Messut järjestettiin Parc Floral -nimisessä paikassa, joka on kaakkois-Pariisissa (ainakin mun suuntavaiston mukaan).

Matkan hotellilta Parc Floraliin taitoin bussilla. Matka kesti kolmisen varttia, mutta olin varautunut matkaan sipsipussilla ja isolla smootiella, joten olin vähän niin kuin retkellä eväideni kanssa =)  Bussiasemalta oli sitten vielä aika moinen matka itse messupaikkaan, mutta sinne pääsi kätevästi pienellä traktorijunalla.

Pariisissa on muuten tosi kiva matkustaa bussilla. Metroliput käyvät myös busseissa ja matkan aikana saa ihailla maisemia. Tilasin jo ennen reissuani Pariisin matkailutoimistosta kartan, jossa oli kaikki bussireitit, oli muuten tosi kätevä ja helpotti reittien suunnittelua.

Sitten itse messuihin. Aiheena oli siis scrapbooking/skräppäys ja kaikenlainen paperiaskartelu. Oli aivan uskomatonta nähdä niin paljon scrapbooking-tarvikkeita yhdessä paikassa. Meinasi aivan mennä pää sekaisin... Myynnissä oli kaikkea mahdollista mm. papereita, leimailutarvikkeita, kuvioleikkureita, lehtiä, erilaisia tageja & stanssattuja juttuja, tarvikepaketteja, nauhoja, teippejä ym. Mä "jouduin" ostamaan vähän kaikenlaisia juttuja. Tässä yksi kuva, jossa on osa mun ostoksista.Messupaikalla ei saanut valokuvata, mikä selvisi mulle siinä vaiheessa kun olin lähdössä pois, hups! No ei sen puoleen, jostain syystä kaikki mun ottamat kuvat oli jotekin tärähtäny tai valotus oli päin honkia. Olin vissiin ollut niin innossani, että en oikein tajunnut pistää kameran säätöjä kohdalleen. Täälläkään noita kuvia ei sitten näy =( Paitsi tämä yksi eli mun messulounas.


Tämä on tällä erää viimeinen Pariisi-postaus. Seuraavassa postauksessa esittelen itse tekemiäni kylttejä.

Kivaa Wappua kaikille! ♥

keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Huhtikuu Pariisissa, maisemia ja vähän muitakin turistijuttuja

Tässä tällaisia "turistikuvia" eri puolilta Pariisia. Taisin innostua laittamaan näitä kuvia aika paljon =)


Place des Vosges, aivan ihana aukio ja puisto
Arago - näitä ruusilinjan merkkejä näkyy aina siellä täällä Pariisin kaduilla. Tuttu mm. kaikille Da Vinci -koodin ystäville...Luxemburgin puutarhassa oli rauhallista. Syynä oli todennäköisesti kylmä ilma ja hurja tuuli. Lenkkeilijöiden ja puistotyöntekijöiden lisäksi puistossa ei ollut muita ihmisiä. Puistossa kulkiessa mietin Victor Hugon Kurjat-kirjan Cosettea ja Jeania, jotka istuivat usein juuri tässä puistossa.


Kylmästä ilmasta huolimatta halusin mennä Seinen risteilylle. Onneksi laivassa oli ihan lämmintä, kun ikkunaluukut pistettiin kiinni. Tässä kaikenlaista sekalaista kuvaa ristelyreissulta.Louvressakin tuli käytyä tällä reissulla. Museoon oli aika pitkä jono, mutta siinä ei onneksi tarvinnut kauaa seisoskella. Lissua kävin moikkaamassa ja muutamia muitakin kivoja maalauksia tuli nähtyä. Jotenkin ehkä odotin tuolta museoreissulta enemmän. Vaikka Louvrea kuinka hehkutetaan niin kyllä mun mielestä Vatikaanin museo ja British Museum on hianompia. 


Tuolla viheriön keskellä on ns. alaspäin oleva pyramidi, tämäkin on tuttu Da Vinci -koodifaneille.Tässä tuo alaspäin oleva pyramidi Louvren aulasta katsottuna


Point Zero Notre Damen edustalla


Notre Dame ympäristössä. Aikomuksenani oli kiivetä kirkontorniin, mutta olin niin kovassa flunssassa ja siksi hieman huonolla hapella, niin en uskaltanut lähteä kipuamaan portaita. Ehkä sitten seuraavalla kerralla
Kiertelyä Saint-Germainin alueella. Tämä on Notre Damen ja Louvren ympäristön lisäksi mun lempparialuetta.

Ihana Sacre Coeur


Place de la Bastille


Muuta matkan varrella nähtyä... =)


Ei mulla tällä kertaa sitten muuta =)

lauantai 13. huhtikuuta 2013

Huhtikuu Pariisissa, ihania ja vähän erilaisia shoppailupaikkoja

Pariisi on jokaisen shoppailijan taivas, sieltä kun löytyy ihan mitä vaan. Mä olen siitä erikoinen shoppailija, että mua ei kiinnosta isot kalliit tavaratalot vaan ennemminkin sellaiset pienet putiikit, joista voi tehdä ihania löytöjä. Vaatekaupoissa en reissuillani kulje yleensä ollenkaan, koska olen sitä mieltä, että löydän kaikki tarvitsemani vaatteet täällä koto-Suomesta. Enkä halua "haaskata" aikaa sovituskopeissa.

Sen verran kuitenkin myönnän, että Pariisiissa käyn aina BHV:lla ostamassa askartelutarvikkeita ja Monoprixista haen herkkuja ja kosmetiikkaa, niin ja TATIsta jotain pientä kivaa =)

Se mikä mua oikeen todella kiinnostaa on sisustus, askartelu ja vanhat tavarat. On nimittäin hyvin todennäköistä löytää ulkomailta jotain sellaista ihanaa, jota täältä kotoa ei löydy.

Esittelen seuraavaksi muutamia mun mielestä mielenkiintoisia kauppoja/ostospaikkoja Pariisissa.Au Petit Bonheur la Chance, rue Saint Paul
Tää vois olla mun oma kauppa! Olisin voinut ostaa kaiken myynnissä olevan, tosin hinnat olivat niin kovia, että keskityin lähinna vain ihastelemaan kaikkea. Jotain pientä paparitavaraa tosin maltoin ostaakin. Myynnissä olevat tavarat olivat vuosilta 1890-1970.


EW, rue Saint Paul
Toinen järkyttävän ihana kauppa täynnä vanhaa tavaraa. Tämäkin hieman tyyris.

Les Fruits du Temps, rue saint Louis en I'Ile
Tääkin vois olla mun kauppa =) Ihanaa lähinnä Pariisi-aiheista paperitaravaa. Paljon kortteja, muistikirjoja (mun heikkous), vihkoja, servettejä, mukeja, julisteita ym. Täältä ostin kassillisen tavavaa... Juttelin pitkään itse yrittäjän kanssa ja oli todella mukava ihminen.Calligrane ja Melodies Graphiques, rue du Pont Louis-Philippe
Kaksi kalligrafia-kauppaa melkein toistensa naapurissa. Olin niin aikaisin liikenteessä, että liikkeet olivat vielä kiinni, joten jouduin kuolaamaan ikkunan takana =( Myynnissä kaikenlaista paperiin ja kirjoittamiseen liittyvää.
L'Objet qui Parle, rue des Martyrs
Pienen pieni vanhan tavaran kauppa Montmartrella. Ihanaa ja erikoista tavaraa.Kävin reissullani myös Saint Paulin Brocante-tapahtumassa eli vanhan tavaran markkinoilla. Myynnissä oli kaikenlaista mm. astioita, huonekaluja, keittiötarvikkeita ja tauluja. Mitään en ostanut ja nyt sitten harmittaa, kun siellä olisi ollut 2 ihanaa taulua aivan mielettömän halvalla...  Shakespeare and Company- kirjakauppa, rue de la Bucherie
Ihanan tunnelmallinen kirjakauppa lähellä Notre Damea. Suosittelen ihan vaan kokemuksen vuoksi.Sitten mun lempishoppailupaikkaan eli bouqinistien luokse. Näissä Seinen varrella olevissa kojuissa on myynnissä niin ihanaa tavaraa, että ottaa aivan sydämmestä. Myynnissä on ensisijaisesti vanhoja kirjoja, mutta myös kortteja, julisteita, peltikylttejä, emalikylttejä, vanhoja kasvitauluja ym.Mä en löytänyt mitään näistä em. kaupoista sattumalta. Ennen reissua tein kovastikin töitä netissä ja etsin mielenkiintoisia kauppoja. On helpompi etukäteen etsiä paikkoja kuin haahuilla paikan päällä ja toivoa, että löytää jotain kivaa.

Shoppailessa kannattaa aina välillä syödä jotain että jaksaa. Tässä Starbucksin karpalopulla =) Pariisi-postauksia on luvassa vielä lisää....  Kivaa viikonloppua teille kaikille!