keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Kesäkuvia

Olen ulkoiluttanut kameraa ahkerasti viime aikoina ja tässä joitain kesäisiä luonto- ja puutarhakuvia.Ostin keväällä kallan juurakkoja puutarhamessuilta. Niiden piti olla valkoisia... No niin kuin kuvasta näkyy, ei ollutkaan valkoisia vaan pinkkejä. Mulla on puutarhassa valkoisena ostettu pioni, joka on myöskin pinkki. Teenköhän mä jotain väärin tuolla puutarhassa, kun kukat ei olekaan sen värisiä mitä pitäisi... ;)

Aurinkoisia kesäpäiviä!

sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Makrokuvaustreeniä syreenin kukilla =)

Mun takapihaa ympäröi tiheä syreeniaita. Koska leikkaan tuon aidan joka kesä (on pakko leikata, jotta pysyy muodossaan), siihen tulee tosi harvoin kukkia, mutta tänä kesänä löysin muutaman. Olivat niin ihania, että oli ihan pakko ottaa niistä muutama kuva ja samalla sain vähän valokuvaustreeniä.
torstai 13. kesäkuuta 2013

Mielenkiintoinen kirjalöytö

Sen lisäksi että tykkään vanhoista tavaroista, olen kovin ihastunut vanhoihin kirjoihin. Aivan erityisesti mua kiehtovat oikein tosi vanhat koulukirjat, virsikirjat, katekismukset ym. Vanhojen kirjojen typografia on kaunista ja vanhat fontit ihastuttavia.

Kun tässä eräänä päivänä siivosin laatikoitani, löysin sattumalta todella vanhan kirjan. Kirjan kannet olivat pahasti vaurioituneet ja alkupään sivujakin puuttui, mutta yhdelle sivulle oli käsin kirjoitettu siionin kannel. Tarkempi tutkimus paljasti, että kirja oli aikoinaan kuulunut mummani äidille. Koska mummani on jo 97-vuotias, niin tuon kirjankin täytyy olla aika vanha...

Kun hieman selailin tuota kirjaa, sieltä löytyi tuttu kohta; iltarukous jonka äitini ♥ on minulle opettanut (kohta 574). Ja tässä vaiheessa mun piti sitten jo kaivaa kamera esille...


sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Itse tehtyjä kasvitauluja

Tässä näitä tekemiäni kasvitauluja. Kuvat ovat vanhasta kasvikirjasta ja ne on liimattu tuollaisen pahvin päälle, jonka reunoihin on laitettu ruskeaa kehystysteippiä. Helppoja tehdä. Löysin jokaiseen tauluun vielä tuollaisen nipsun, jolla voi laittaa vaikka seinälle roikkumaan.

Kuvausrekvisiittana vanha peltimuki, jonka olen hankkinut huutokaupasta. Mä tykkään vanhoista peltitavaroista melkein yhtä paljon kun metallisista leivosvuoista ;)lauantai 8. kesäkuuta 2013

Kesän ensimmäinen mökkireissu

Tänään mentiin mökille tekemään suursiivoja ja huh kyllä siellä olikin hommaa! Onneksi oli monta käsiparia tekemässä töitä. Jotain pientä hommaa vielä jäi, mutta ne ehtii tehdä sitten myöhemminkin.

Uimassakin kävin ensimmäistä kertaa tänä kesänä, vesi oli aivan ihanan lämmintä. Lisäksi kerkesin napata pari valokuvaa.
Mä olen joskus vuosia sitten (jossain mielenhäiriössä) ostanut puutarhatontun, mutta kun se ei oikein ollutkaan mun juttu, niin olen vienyt oman tonttuni mökille. Siellä se raukka seisoi rannalla nojaamassa puuta, oli ollut siinä koko talven, kun kukaan ei ollut nostanut sitä suojaan...
torstai 6. kesäkuuta 2013

Kirjainaskartelua

Askartelin tällaiset KOTI- sisustuskirjaimet tässä eräänä päivänä.


Nuo kirjaimet ovat sellaisia pahvisia kirjaimia, joita myydään askarteluliikkeissä. Ensin maalasin kirjaimet vaalean beigen sävyisellä maalilla. Sitten päällystin kirjaimien etuosat vanhan kasvikirjan sivuilla. Tuo kasvikirjan sivujen liimaaminen kirjaimien päälle oli hiukan haasteellinen homma, koska kirjan sivut olivat aika haperoista paperia. Lopputuloksesta ei tullut aivan sellainen kuin olin ajatellut.... :(

Seuraavaksi vuorossa on kasvitaulujen tekeminen vanhoista kasvien kuvista. Toivottavasti ne onnistuvat paremmin kuin nämä kirjaimet.

Mukavaa loppuviikkoa =)

lauantai 1. kesäkuuta 2013

Lemmikkejä leivosvuoassa

Nyt niitä näkyy joka puolella... nimittäin lemmikkejä. Kaukaa katsottuna aika vaatimattoman näköinen kukka, mutta läheltä niin ihana.
 
Kuvailin eilen puutarhasta löytämiäni lemmikkejä. Otin kuvausrekvisiitaksi tuollaisia ihania metallisia leivosvuokia.

Mun täytyy muuten tunnustaa, että olen ihan heikkoja noihin metallisiin leivosvuokiin (ja kaikkiin muihinkin metallisiin keittiöjuttuihin). Mulla on noita leivosvuokia kymmeniä (no okei jos ollaan ihan rehellisiä, niin niitä on jo yli sata), mutta silti en voi niitä vastustaa. Aina jos näen huutokaupassa tai kirppiksellä noita, mun sydän lyö pari ylimääräistä lyöntiä. Noita vuokiahan voi käyttää vaikka mihinkä tarkoitukseen esim. tuikunalusena, säilytyskuppina helmille, sisustuselementtinä,  niin ja voihan niitä käyttää siihen ihan alkuperäiseenkin tarkoitukseen eli leivosvuokina ;)