tiistai 26. marraskuuta 2013

Itse tehtyjä sinettejä


Innostuin joitain vuosia sitten kauheasti sinettien tekemisestä. Hankin tuolloin ison määrän sinettilakkaa ja erilaisia metallisia juttuja, joilla saa painaa sinetteihin sen kuvion. 

Olen tässä sitten  aikojen kuluessa koittanut useamman kerran sinettien tekoa ja aina yhtä huonolla menestyksellä. Viime viikolla päätin sitten taas kerran "ottaa härkää sarvista" ja koittaa, josko nyt onnistuisin...

Se mikä teki tuon homman hyvinkin haasteelliseksi oli sellainen oikein aito sinettilakka, joka piti sulattaa jonkinlaisella "liekinheittimellä" (lue kynttilällä tai sytkällä). Tuntui että kädet loppuivat kesken, ja että tupa palaa ennemmin kuin yksikään sinetti onnistuu... Lisäksi oli jotenkin kovin vaikea saada sineteistä pyöreitä. Tässä kuva havainnollistamaan asiaa. Juu tiedän, ei näytä hyvältä :(


Ajatuksenani oli laittaa pronssin värisiä sinettejä koristeeksi joulukortteihin. Jotain homman onnistumisesta kertoo se, että joulukortit on tehty ja esitelty edellisessä postauksessa -> ei näy sinettejä!

Kun olin aikani takunnut noiden sinettilakkojen kanssa, muistin että olen joskus ostanut ihan Pariisista asti sellaista sinettilakkaa, jonka saa laittaa liimapyssyyn. Kauan etsittyäni löysin lakkapötköt ja homma helpottui ihan mielettömästi. Joistain sineteistä tuli jopa pyöreitä. Harmi vain, että olin ostanut ainoastaan valkoista lakkaa ja se ei oikein sopinut joulukortteihini (oli turhan pliisun väristä). Tässä kuva noista valkoisista sineteistä.
Tästä kokemuksesta viisastuin sen verran, että enpä koskaan haaveile elättäväni itseäni sinettien tekijänä ;) ja saattaa olla, että pistän nuo sinetintekovälineet jollekin askartelukirppikselle myyntiin.

sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Itse tehdyt joulukortit

Siinä ne nyt ovat, vihdoinkin!


Olen suunnitellut/ideoinut tämän vuoden joulukortteja jo lokakuun alusta lähtien, mutta nyt vasta ajatus kirkastui niin paljon, että sain ne tehtyä.Korttien taustapaperit olen itse leimaillut Distress Inkin vintage photo-sävyllä. Korteissa olevat vintage-henkiset 3d-kuvat olen ostanut käsityömessuilta (kauppiaan nimeä en enää muista vaikka kuinka sitä olen miettinyt). Koristeena olen käyttänyt paperisia lasinalusia, kuvioleikkurilla leikattua ruskeaa hieman kimaltavaa paperia sekä satiininauhaa. Korttien taustapuolet olen myöskin leimannut ja lisäksi olen käsin kirjoittanut jokaiseen korttiin joulutervehdyksen. Nyt sitten vaan postimerkkikauppaan =)Mukavaa lumista sunnuntaita kaikille ♥

sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Tuohitähtösiä ja muutakin kivaa

Täällä mun kodissa tapahtuu joskus kummallisia asioita... Viime viikolla huomasin yllätyksekseni, että mun polttopuuvarasto oli täyttynyt ihan itsekseen tosi hyvällä koivuklapilla. Täällä taitaa olla kotitonttuja tai jotain, jotka käyvät auttamassa mua ;)

Sen lisäksi että varastoon oli ilmestynyt polttopuita, siellä oli myös tosi paljon isoja tuohenpaloja. Eilen sitten innostuin ja tein tuohista piparimuotin avulla tähtösiä.


Löysin Lidlistä 99 sentillä hyasinttejä ja laitoin jo pari sellaista esille. Tosin sitten kun nuo alkavat kukkimaan, joudun kuskaamaan ne ulos, kun en allergioideni takia pysty olemaan samassa huushollissa kukkivien hyasinttien kanssa.

Pistin hyasintit tuollaisiin metallilankakoreihin. Korit olivat alun perin kamalan kirkkaan vihreitä, mutta spreijasin ne valkoisella maalilla ja nyt ovat oikein kivan näköisiä.Tähän lopuksi mun pitää vielä esitellä yksi tosi kiva juttu. Mä olen ostellut Ebaysta tosi paljon askartelutarvikkeita - jopa niin paljon, että nyt olen laittanut itselleni porttikiellon ko. kauppapaikkaan.

No joka tapauksessa törmäsin siellä tällaiseen kivaa koristeteippikynään. On niin kuin korjausnauhaa, mutta korjausnauhan sijaan tuleekin kaunista teippiä. Tällä vai pitäisikö sanoa näillä (kun mulla sattuu olla noita toistakymmentä) on ihana koristella kortteja ja kalentereita ym.Nyt lähden uhmaamaan Eino-myrskyä ulos =) Kivaa sunnuntaita ja alkavaa viikkoa teille kaikille ♥


sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Ensimmäiset jouluaskartelut ja muutakin mukavaa =)

Tapahtumarikas viikko alkaa olla lopuillaan. Tänään vielä isänpäivälounaalle ja paappojen haudoille kynttilöitä viemään.

Kävin eilen ensimmäistä kertaa Pohjalaisilla suurmarkkinoilla, jotka järjestettiin täällä Seinäjoella jo ties kuinka monetta kertaa. Mulla oli joitenkin sellainen ennakkoajatus, että markkinoilla on vaan lakumyyjiä vierivieressä, mutta yllätyksekseni myynnissä oli kaikenlaista kivaa.

Kaikista ihanin koju tuolla markkinoilla oli sellainen, jossa myytiin juuri paistettuja saksalaisia joulumunkkeja. Jouduin ostamaan sellaisen tosi ison pussin niitä ja ei mennyt tuntiakaan kun ne kaikki oli kadonnut ;) Noista munkeista mulle tuli aivan Bremenin ihanat joulumarkkinat mieleen - siellä olen ensimmäisen kerran maistanut noita munkkeja.

Sellaisen mukavan huomion tein markkinoilla, että kaikissa kojuissa, joissa asioimme (ja niitä oli aika monta), oli aivan mielettömän ystävällisiä ihmisiä. Tuli tosi hyvä mieli ♥


Sitten vähän sisustusasiaa ;) Olen huomannut monissa sisustusblogeissa sellaisen kivan jouluisen idean, että lasi-astiassa on pieni kuusi juurineen. Mun piti saada myös sellainen.


Eikös olekin söpö? Kuusen kanssa samaan kuvaan on päässyt liitutaulu, jonka olen tehnyt tällä viikolla. Tein tuon liitutaulun ihan tavallisista taulunkehyksistä. Otin vaan lasin pois ja maalasin taustalevyn liitutaulumaalilla. Itse kehykset olin jo aiemmin maalannut valkoisella maalilla.

Oikein tarkasti jos katsot, niin huomaat että kuusen oksalla keikkuu enkelikoriste. Koriste on mun itse tekemä. Olen nimittäin tällä viikolla innostunut tekemään ensimmäisiä jouluaskarteluita. Mun piti oikeasti aloittaa joulukorttien tekeminen, mutta jotenkin siitä hommasta ei vaan tullut mitään, niin teinkin sitten joulukoristeita. Idea tähän joulukoristeaskarteluun tuli tästä:


Sain isältä laatikollisen tällaisia puisia kiekkoja. Olivat jämäpaloja jostain isän puuaskarteluprojektista. Nämä nähtyäni mulla välähti heti, että näistä saa ihania kuusenkoristeita. Ja tässä kuvia valmiista koristeista.
Maalasin ensin kiekot valkoisella askartelumaalilla. Sitten stanssasin Cuttlebugilla sopivista papereista tuollaisia piparireunaisia ympyröitä. Ennen kuin liimasin paperit kiinni kiekkoihin, pujotin satiinisen ripustusnauhan kiekossa olevaan reikään. Tein koristeita useista erilaisista papereista; on vintage-henkistä ja myös skandinaavista tyyliä.  Mä tykkään, että näistä tuli jotenkin söpöjä. Josko mä sitten ensi viikolla saisin aloitettua ne joulukortit...

Kivaa sunnuntaita teille kaikille ja mukavaa alkavaa viikkoa ♥tiistai 5. marraskuuta 2013

Paikka nimeltä jemma


Olen taas ehtinyt tehdä tuunailuhommia =) Tällä kertaa kohteeksi joutui tuollainen pyörällinen säilytyslaatikko.

Laatikko oli alunperinkin laitettu tosi kivaksi, mutta värimaailma ei sopinut tänne. Eli taas kerran otin pensselin käteen ja tällä kertaa valkoista maalia. Laatikon kylkeen tein liitutaulumaalilla paikan, johon voi kirjoittaa esim. laatikon sisällöstä jotain.

Tässä ennen kuva


Ja tässä vielä jälkeen kuva


Tuo liitutaulumaali oli mulle uusi tuttavuus. Ihan helppoa käsitellä, mutta aika juoksevaa (paikat sotkeentui, kun otin liikaa maalia siveltimeen).

Kivaa loppuviikkoa!