tiistai 8. maaliskuuta 2016

Itse tehdyt leimasimet

Innostuin taas jälleen kerran yhdestä uudesta jutusta ;)

Etsiskelin viime viikolla Pinterestistä kankaanpainantaideoita koulua varten ja törmäsin siellä itse tehtyihin leimasimiin. Olin aivan "liekeissä" kun tajusin, että leimasimia voi helposti tehdä itse ja saman tien tilasin itselleni tarvikkeet tuota puuhaa varten.

Löysin vielä sellaisen verkkokaupan, jossa oli ihan supernopeatoimitus; tilasin tuotteet keskiviikon ja torstain välisenä yönä (mulla on tosi kummallisia yöpuuhia) ja perjantaina sain jo hakea tarvikkeet postista.

Meinasin aluksi tilata linolevyä, mutta sitten huomasin, että on toistakin tarkoitukseen sopivaa levyä (softcut), joka on pehmeämpää kuin linolevy.

Leimasimien kaiverrus ei sitten ollutkaan ihan niin helppoa puuhaa kun olin ajatellut... Pieniä yksityiskohtia oli tosi vaikea tehdä ja monta kertaa tuo kaiverrusterä karkasi ihan omille teilleen ja melkein valmiisiin leimoihin tuli kummallisia viiruja.

Kaiverrusteräpaketissa luki, että kannattaa olla varovainen, koska terät ovat tosi teräviä. Hymähtelin siinä itsekseni, että kuka noilla terillä nyt itseään leikkaa... Niinpä - kun olin kaksi kertaa tirvaissut itseäni leikkuuterällä, niin että veri vaan lensi, niin aloin pikku hiljaa olemaan samaa mieltä tuon paketin varoitustekstin kanssa.

Mutta nyt muutama leimasin on siis valmiina ja testattuna. Ekassa kuvassa työvälineet eli linokaiverrin ja sen terät.Tässä kuvassa työvälineet, softcut-levyä ja valmiita leimasimia. Valmiiden leimasimien taustalle kannattaa laittaa ez-mountia, niin ne saa kiinnitettyä akryllipalikkaan leimaamisen ajaksi.


Ja tässä kuvassa valmiita leimasinkuvia. Muutamissa leimakuvissa näkyy viiruja ja se johtuu justiinsa siitä,  kun tuo leikkuuterä hieman lipsahti omille teilleen.


Nyt vaan "veistelemään" lisää leimasimia. Ja vaikka tuossa aiemmin hieman purnasin ettei kaikki sujunutkaan niin kuin piti, niin tää on oikeasti tosi kivaa puuhaa. Vaatii vaan aluksi hieman harjoittelua.