lauantai 21. elokuuta 2010

Juthbackan markkinoilla

Yksi tämän kesän mielenkiintoisimmista päivistä oli tänään... kävimme Juthbackan markkinoilla Uudessakaarlepyyssä. Olin jo kovasti odottanut tätä päivää, koska noilla markkinoilla on myynnissä paljon sellaista tavaraa, jota kerään. On mukavaa tehdä löytöjä (koska koskaan ei voi oikein etukäteen suunnitella, että mitä ostaa, kun tarjooma selviää vasta paikan päälla) ja samalla kartoittaa tavaroiden hintatasoa.

Markkinoilla on pääsääntöisesti myynnissä kaikenlaista vanhaa tavaraa ihan laidasta laitaan mm. lasia, posliinia, peltipurkkeja, vanhaa käyttötavaraa (joka nykyään on monien himoitsemaa keräilytavaraa), varaosia ym. Markkinoilla on myynnissä paljon sellaista tavaraa, jota ei löydy mistään muualta. Niin ja onhan tuolla myynnissä paljoa rojua ja rompettakin =) Oheisista kuvista näkyy pieni otos myynnissä olevista jutuista.
Tein markkinoilla oikein hienon löydön... Tällainen ihana, tosi siisti ja hyväkuntoinen kasti* odotti minua =) Tuota pitää hieman pestä, mutta muuten se on aivan ensiluokkaisessa kunnossa. Aion käyttää kastia hyllykkönä, jonne laitan jotain ihanaa esille.

*Kasti tarkoittaa laatikkoa, jossa säilytetään ladontaan tarvittavia kirjakkeita eli siis kirjaimia. Kasti liittyy siis mm. kirjojen ja lehtien painamiseen. Nykyäänhän kasteja ei tietääkseni enää ole käytössä, kun painaminen tapahtuu hienojen painokoneiden avulla.

Kasti

Löysin markkinoilta myös pari kivaa kupariformua ja keltaista lasia, jota kerään. Lisäksi yksi nalle halusi yllättäen lähteä mukaani.


Oli tosi mukava päivä; sää suosi (kerrankin sääennusteet olivat väärässä), seura oli hyvää, paljon mielenkiintoista ostettavaa ja ihana markkinatunnelma. Ensi vuotta odotellessa...

1 kommentti:

  1. Voih, mikä ihana kirpputorimarkkina! Kuvistasi minuun iski nyt valtava kirppiskierroskuume, ja koska tänään on lomani toka päivä, teen sen! Kierroksen!

    Ihania juttuja sinulla blogissasi!!!!

    VastaaPoista