tiistai 21. joulukuuta 2010

Joulun valmistelua ♥

Tänä jouluna olen ottanut kodin sisustuksen teemaksi luonnon ja luonnonmateriaalit. Tässä on muutamia kuvia jouluaskarteluista ja -valmisteluista.


Näin eräässä sisustusblogissa sydämen muotoisen havukranssin ja mun piti tietenkin saada sellainen jouluksi. Aluksi muotoilin rautalangasta sydämen muotoisen rungon kranssille, johon sitten vaan kiinnitin pieniä havunoksia rautalangalla. Laitoin kranssin roikkumaan pellavapitsillä. Tästä tuli jotenkin söpö ♥Kerään kupariesineitä ja niitä on tosi kiva käyttää sisustuselementteinä. Tässä jouluksi tehty kupari-sammal-kynttilä -yhdistelmä. Mulla ei tosin ole mitään aikomusta sytyttää tuota kupariformussa olevaa kynttilää palamaan, koska saisin saman tien soittaa palokunnan paikalle =(Yksinkertainen on kaunista. Katajan oksia kauniiseen pulloon ja vähän rusettia pullon kaulalle -se on siinä.Ja sama yksinkertainen linja jatkuu. Hopealautasella kynttilöitä, havuja ja koristehiekkaa. Jos ollaan ihan rehellisiä niin tuo valkoinen "hiekka" on merisuolaa. Etsin nimittäin monista kaupoista valkoista koristehiekkaa, mutta en löytänyt sellaista kun halusin. Eräänä päivänä ruokakaupassa sain sitten ajatuksen, että merisuolahan on vähän hiekan näköistä ja siinä sitä nyt sitten on.
  


Tämä seuraava jouluaskartelu on sitten sarjassamme aina ei voi onnistua... Eräässä sisustukirjassa oli tehty kaunis tähtikoriste sammalesta. Muistin että mulla on vähän sammalta jemmassa ja päätin tehdä samanlaisen.


No ei tästä nyt tullut ollenkaan sen näköistä kun siinä kirjassa, mutta jos oikein tarkkaan katsoo, niin kyllä tuo vähän tähdeltä näyttää ;)  Kaiken lisäksi mun sammalet oli jo ehtinyt mennä vähän huonoksi eli siis muuttua ruskeaksi ja siksi tuo lopputulos on vähän aneemisen näköinen... Pitää koittaa tehdä tällainen uudelleen sitten ensi vuonna, kun on mahdollista käyttää tuoretta sammalta. Tässä vaiheessa mun on ihan pakko mainita sellainen asia, että havujen ja sammalen kerääminen ei kuulu jokamiehen oikeuksiin eli niitä ei saa sitten kerätä ilman lupaa toisen maalta.


Kävin lokakuussa Saksassa ja huomasin siellä useassa sisustusliikkeessä, että tämän joulun hittikoriste on kärpässienet. Ja onhan noita sienikoristeita näkynyt täällä meidänkin kaupoissa. Koristelin sienillä tämän pienen sypressin - tämä kyllä taitaa näyttää vähän siltä, että nuo sienet ovat hyökänneet tuon sypressiraukan kimppuun :) Koristeet ja sypressi on ostettu Plantagenista. Pienet kärpässienituikut on Saksan reissulta.

Tämän postauksen myötä tämä blogi hiljenee jouluksi. Toivotan Sinulle rauhallista joulua ja mukavia hetkiä läheisten seurassa ♥


1 kommentti:

  1. Aivan ihanaa, kranssi todella kaunis. Minulla on ulkona vuokia, kupu alaspäin ja kynttilät niissä kuopissa. Sammalta en jostainsyystä hoksannut kerätä jemmaan, sitä olis tarvittu jo monta kertaa. Merisuolaa olen käyttänyt jo monta vuotta ja peltipurkki missä sinulla on sypressi, niitä on meillä keittiössä monen kokoisia ja niissä vain vihreää. Pienen joulukuusen hain eilen ja se on samanlaisessa pullossa kuin sinulla katajanoksat. Jotenkin niin hauska katsella kun jotkut asiat vain menee niin samallalailla... Mutta kaunista on ja kaunis pöytä sinulla näyttää myöskin olevan. Kyllä tässä ympäristössä on ihana viettää joulua, sitä sinulle toivon sydämestäni♥

    VastaaPoista