torstai 31. maaliskuuta 2011

Toscanassa, osa 3

Vielä vähän kuvia Toscanasta... Mun reissun kohokohta oli se, kun pääsin käymään Firenzessä. Kävin siellä itse asiassa parikin kertaa.

Junalla pääsi Pisasta tosi helposti Firenzeen ja matka yhteen suuntaan maksoi vain 5,80 e. Matkustin junalla muutamaankin kertaan tuota väliä ja oli tosi kiva huomata, että junat oli aina aikataulussa.

Firenzen maamerkit eli Duomo ja sen kellotorni (eli Campanile). Tämä kuva on otettu ns. toistpual jokkee eli Giardino Bobolista päin.
Tässä Duomo ja sen kastekirkko (eli Battistero).

Olin päättänyt, että kiipeän Duomon huipulle vaikka mikä olisi. Portaita huipulle oli 463, mutta niiden kapuaminen ei tuntunut ollenkaan pahalta. Kaikista hurjinta oli, kun matkan puolessa välissä piti kävellä Duomon kupolin sisäpuolelta pieni matka. Mua hiukka hirvitti, koska alaspäin katsoessa näytti tältä.


Duomon huipulle kiipeäminen palkittiin ruhtinaallisesti - sieltä avautui aivan upeat maisemat Firenzeen ja lähialueille. Tässä kuvassa etualalla Campanile ja vasemmassa reunassa keskellä näkyy Piazza della Repubblica.
Palazzo Pitti oli aikasta upea rakennus.
Tämä kuva on upesta Giardino di Bobolista, joka sijaitsee Palazzo Pittin lähellä. Tämä ihanainen puistotie näyttää kivalta, mutta kyllä aika paljon piti puuskuttaa, jotta tuon mäen pääsi ylös...


Tämä kuva on edelleen Giardino di Bobolista, taustalla näkyy mm. Duomo ja Palazzo Vecchion torni.

Ponte Vecchion lähellä oli aivan ihana Signum-niminen kauppa.
Tämä kuva Signumin sisältä. Myynnissä oli kalligrafia-tarvikkeita, sinettiä & sinettilakkoja, uusvanhoja karttoja, julisteita, paperia, kirjekuoria ym. Ehdottomasti mun suosikkikauppa!
Jouduin ostamaan tuolta Signum-kaupasta mm. P-sinetin ja sinettilakkaa
Ja tässä sitten vielä Michelangelon kuuluisa David-patsas, joka sijaitsee Palazzo Vecchion edustalla. Tämähän ei ole se aito alkuperäinen patsas vaan kopio, mutta silti hirmu hiano.


 Siinä oli muutamia otoksia Firenzestä. Tää kuvia selaaminen ei kyllä edelleenkään tee mulle hyvää, hirmuista matkakuumetta pukkaa päälle uudelleen.

4 kommenttia:

 1. Super Toscana, super Firenze??? This is my home!!!!
  You can visit my new B&B, charming rooms!
  Link: www.incasadisilvia.it
  Ciao, un abbraccio...
  Silvia

  VastaaPoista
 2. Ciao Silvia! Yes, Toscana is so beautiful ♥ I love it! Next time I will visit your B&B.

  VastaaPoista
 3. Hulppeita kuvia. Mulla on tää matkustelu jäänyt, kun täytyy tunnustaa, en uskalla nousta lentokoneeseen, on jäänyt monta matkaa sen takia tekemättä, aurinkorannoille en haluakkaan, mutta kaupunkiloma kyllä kiinnostaa, ja itseasiassa olen nyt ajatellut rohkaistua. Aina on Iltavältä ja Sveitsi kiinnostanut, mutta nyt on ajatuksissa, että Ranska, Italia vois olla ne maat, johon vois sellaisen kolmenpäivän reissun uskaltautua tekemään, on jo ollut puhettakin tästä. Saa nähdä miten mun käy näiden ajatusten kanssa.

  VastaaPoista
 4. Mäkään en ihan kauheasti nauti lentämisestä, mutta on se vaan niin kätevä tapa päästä paikasta toiseen. Rohkeasti vaan Leena koneeseen!

  VastaaPoista