sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Tuunattuja tuoleja


Olen joku aika sitten hankkinut Ikeasta tuoleja lisäistuimiksi keittiöön. Tuolit olivat alunperin puunvärisiä, mutta jotenkin ne eivät vaan sopineet keittiön muuhun sisustukseen ja niinpä päätin tuunata ne hieman eri näköisiksi.

Tuoli ennen tuunausta

Näissä tuunausprojekteissa kaikista kivointa on "lukea" värikarttoja ja miettiä, mitä ihanaa väriä nyt käyttäisi. Mun elämässä ei ole ollut vuosikausiin mitään muuta väriä kun sininen, tosin viime aikoina valkoinen, vaalenpunainen ja pellavanväri ovat hieman alkaneet "lämmittää".

Suunnittelin alunperin näitä tuoleja vaalenpunaisiksi tai limenvihreiksi, mutta kyllä siinä sitten niin kävi, että sininen voitti kaikki muut värit jälleen kerran.


Tein tuolien päälle valkoisella sabluunalla tekstin la sedia (eli tuoli italiaksi). Yleensä tykkään kaikista askarteluun liittyvistä hommista, mutta jostain syystä tuo sabluunojen tekeminen ei ole mun mielestä yhtään kivaa =(


Nyt pitäisi kaivaa ompelukone esiin ja ommella keittiöön uudet verhot. Ostin eilen Ikeasta kangasta, joka on kun tehty mun keittiön ikkunaan =)  Voi kun ompelukoneella olis tänään hyvä päivä, se on vähän häjyylly viime aikoina.

2 kommenttia:

  1. Kiva tuunaus!

    Miten maali tarttui tuoleihin? Pitikö hioa tms ennen maalausta? Olisi haaveissa tuunata Ikean pöytäryhmä...

    VastaaPoista
  2. Mä käytin Tikkurilan Helmi-kalustemaalia ja se tarttui tosi hyvin. Mä jopa itsekin hieman ihmettelin, kun tarttui niin hyvin. En hionut pintaa ollenkaan, pesin vaan hyvin. Katsotaan nyt, että kuinka kestää käytössä...

    VastaaPoista