tiistai 1. toukokuuta 2012

Pariisissa, osa 5 - Eiffel-torni

Mulle yksi tärkeimmistä jutuista Pariisin reissulla oli Eiffel-tornissa käynti. Olen toki käynyt siellä kerran ennenkin joskus kymmenen vuotta sitten, mutta silloin oli ilta eikä maisemia päässyt ihailemaan kunnolla.

Olin lukenut useitakin oppaista, että kannattaa varautua jonottamaan hisseille. Ja huh kun jonot olivatkin pitkät! Käytössä oli (teknisten ongelmien vuoksi) ainoastaan yksi hissi, joten jono ainokaiselle hissille oli järkyttävän pitkä. Kävimme Eiffel-tornilla jo tiistaina päivällä, mutta hissijono ei tuntunut liikkuvan yhtään mihinkään ja niinpä siirsimme tornissa käynnin seuraavalle päivälle.

Koska kaverini ei oikein välitä korkeista paikoista, teimme sellaisen ratkaisun, että menen käymään tornissa ihan yksikseni. Ajattelin olla ovela ja lähdin aamulla aikaisin matkaan, jotta pääsisin ihan ensimmäisten joukossa torniin. Joopa joo, vaikka olin melki tuntia ennen hissin aukeamista paikalla, niin jonossa oli jo 500 ihmistä. Onneksi olin käynyt hakemassa läheisestä kahvilasta cappucinon ja pain au raisinin jonotusevääksi =) Kun hissi vihdoin viimein alkoi liikkumaan, jonokin liikkui aika nopeasti. Tosin jonossa piti silti seisoskella lähes kaksi tuntia. Tosin täytyy kyllä myöntää, että jonotus kannatti!

Eiffel-torni aikaisin aamulla Tuileriesin puutarhasta kuvattuna.
Siellä se on taustalla ja eikun hissijonoon mars!
14 euroa hissillä ihan ylös asti
Tämän ylemmäs ei pääse - maisemia Trocaderolle päin
Maisemaa Parc du Champ de Mars -puistosta

Mitäs pieniä muurahaisia tuolla alhaalla on ;)
Toispualjokkee näkyy Grand palais, Place de la Concorde, Tuileriesin puutarha ja jopa hieman Louvrea.
Tässä kuvassa torni alhaalta päin.
Ja tässä vielä koko komeus
Tämä kuva ei nyt ihan varsinaisesti liity Eiffel-torniin, mutta.... Silloin tiistaina kun kauhisteltiin hissijonojen pituutta, me käytiin hakemassa läheisessä kahvilasta takeaway -kaffit & jotain pientä makeaa ja mentiin puistoon istuskelemaan niiden kanssa. Mä otin tällaisen pistacio eclairin, oli muuten hyvää. Oli muutenkin aika ainutlaatuinen tilaisuus juoda kaffit kauniissa pariisilaispuistossa auringon paistaessa hyvässä seurassa ja vielä Eiffel-tornin juurella. Elämä on ♥

Nyt takaisin Pariisin tunnelmista tänne kotikonnuilla... Äitienpäiväkortti odottaa tekijäänsä, joten ei muuta kun askartelupöydän ääreen. Aurinkoista toukokuun ensimmäistä!


2 kommenttia:

  1. Huikeita on kuvat! En ikinä uskaltaisi mennä tuonne torniin. (Markku on käynyt)
    Ihanan houkutteleva tuo "herkku"!

    VastaaPoista
  2. Komeita kuvia ja mahtavat maisemat. Taitaa minulta jäädä haaveeksi. Hyvää Toukokuuta.

    VastaaPoista