perjantai 31. elokuuta 2012

Shoppailua KööpenhaminassaKuten aiemmin mainitsin, olin heinäkuulla Kööpenhaminassa muutaman päivän. Sain matkaseuraksi äidin ja siskon, ja meillä oli oikein mukava reissu. Käytiin kiertoajelulla, Tivolissa ja tietysti shoppailtiin paljon naisporukalla kun oltiin matkassa.

Mä muistin Kööpenhaminan paljon vihreämmäksi kaupungiksi (eli siis että siellä olisi ollut kukkia, istuksia ja puita enemmän), mutta keskusta-aluehan oli aika karun näköinen. Strögetillä oli ihmisiä aivan valtavasti, kun oli parhain turistisesonki menossa. Välillä tuntui, että porukkaa oli vähän liikaakin liikenteessä... No joka tapauksessa reissu sujui todella hyvin ja tanskalaiset olivat ihanan ystävällisiä.

Olin jo ennen reissua googlaillut mahdollisia mielenkiintoisia kauppoja ja tehnyt meille valmiiksi sellaisen shoppailukartan. Paikan päällä olin hyvinkin tyytyväinen etukäteisvalmisteluihin, koska moni ihana kauppa olisi jäänyt muuten näkemättä, kaikki ihanuudet eivät nimittäin ole Strögetillä vaikka kylläkin aika lähellä sitä.

Meitä ei oikein kiinnostanut design-kaupat, joita Kööpenhaminassa olisi ollut pilvin pimein. Enemmän meitä  kiehtoo sellainen maalaisromanttinen & romuromanttinen tyyli eikä sellaisia tavaroita löydy design-liikkeistä - niinpä jätimme design-liikkeet suosiolla kokonaan väliin. No okei kyllä mä kävin vähän niiden ikkunoilla kurkkimassa ;)

Oheisessa listassa on muutamia kauppavinkkejä Kööpenhaminaan matkaaville. Nämä olivat sellaisia kauppoja, joissa kävimme ja teimme kivoja ostoksia.* Söstrene Grenes "siirtomaatavarakauppa" (nimi kirjoitetaan tanskalaisella ööllä, mutta en löytänyt mun näppäimistöltä sellaista), Amagertorv - kaikenlaista mielenkiintoista pikkutavaraa (keittiötarvikkeita, paperitavaroita, sisustusjuttuja ja astioita, jonkin verran myös elintarvikkeita mm. luomusuklaata). Tosi edullinen, tein kivoja löytöjä mm. yllä olevassa kuvassa olevat nupit.

* Plint, Köbmagergade - kivaa pientä sisustustavaraa mm. Greengaten astioita.

* Notre Dame, Nörregade - ihanaa pikkutavaraa mm. paljon erilaisia ihania astioita ja metallipurkkeja ym. Edulliset hinnat.

* Grönlykke, Laederstraede - kaksi myymälää vierekkäin. Tavarat aseteltu tosi ihanasti esille. Kankaita, astioita, paperitavaraa, Greengatea ym. pikkukivaa.

* Retro Villa, Badstuestraede- tapetteja aivan valtavasti, myydään myös metreittäin. Lisäksi kaikenlaista pikkutavaraa.

* Tiger, Rådhuspladsen - kaikenlaista sekalaista pikkutaravaa, mä tein lähinnä heräteostoja. Tosi edulliset hinnat.

Tässä sitten muutama ihana vanhantavaran kauppa, joissa tuli käytyä. Oli ihastuttavaa tavaraa, mutta mitään ei lähtenyt mukaan tällä kertaa.

* Beau Marche, Ny Östergade - vanhaa tavaraa ranskalaista maalaisromanttista tyyliä. Valikoima aika pieni, mutta ihana  miljöö.

* Wiingaard, Gothersgade - ihanaa ranskalaista vanhaa tavaraa ja paljon sisustuskirjaimia isojakin sellaisia.

Otin tosi huonosti valokuvia reissulla, ja nekin joita otin, oli jotenkin kumman hämäriä tai epätarkkoja :(
Tässä kuitenkin pari otosta Retro Villasta.Kävimme myös antiikkikirpputorilla, joka sijaitsi Christianborgin lähellä. Vaikka tämä paikka oli tosi helposti löydettävissä, mun kartanlukutaito jotenkin hieman petti ja kävelytin koko porukkan oikein pitemmän kautta tälle kirpparille. No saatiinpa vähän liikuntaan :)

Tämä kirppari oli ehkä parhain/mielenkiintoisin shoppailupaikka. Ostin mm. sinistä emalia (jota en ole koskaan nähnyt täällä Suomessa myynnissä), jotain vanhoja pikkutavaroita ja ihanan posliinilautasen (kuva alla). Näin jälkiviisaana harmittaa muutama ihana esine joka jäi ostamatta, kun nuukuus iski taas kerran väärässä paikassa.


Kööpenhaminassa on paljon tavarataloja ja vaateliikkeitä, mutta tällä reissulla jätimme ne kokonaan väliin. Yhdestä kirjakaupasta tein löydön, kun siellä oli myynnissä uusvanhoja kasvitauluja hintaa 1,30 e/kpl. Tivolissa oli mm. Lisbeth Dahlin kauppa, jossa oli aika kiva tavaraa.

Tällaista tällä kertaa. Mua vähän jänskättää tulevat päivät - olen nimittäin löytänyt unelmatalon ja aion tehdä siitä tarjouksen. Pitäkää pekkuja!

1 kommentti:

  1. Mieleenpainuva reissu teillä on ollut, niin paljon kaikenlaista mukavaa ja mielenkiintoista.
    Ja talo, Onnea siihen projektiin!

    VastaaPoista