sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Sisustustauluja kuvansiirtotekniikalla

Olin tänä viikonloppuna kauan odotetulla kuvansiirtokurssilla kansalaisopistossa. Ja voi kun  mä olen onnellinen, kun opin tuon tekniikan. Nyt voin tehdä kaikenlaisia tauluja täällä kotonakin.

Kurssin tarkoituksena oli siis oppia siirtämään kuvia kankaalle ja puulle. Apuna käytettiin Art Medium -nimistä siirtoainetta, jota sai ostaa opettajalta. Siirrettävät kuvat oli tulostettu ihan tavallisella printterillä. Mä halusin tehdä sisustustauluja, joissa olisi erilaisia tekstejä. Tässä kuvia valmiista tauluista.
Nämä taulut on tehty vaneerilevyille, jotka olin jo ennen kurssia maalannut valkoisiksi. Tässä sitten kuvia työvaiheista.


Tästä kaikki alkoi. Siirrettävä kuva on kiinnitetty siirtoaineella vaneerilevylle kuva levyä vasten. Tämän jälkeen kuvan piti kuivaa yön yli.


Kuvan taustalla oleva paperi irrotetaan vedellä eli kostutettiin paperi sienellä ja sitten paperia hierottiin varovasti sormilla niin, että paperikuitu alkoi irtoamaan.


Tässä kuvassa näkyy jo valmista kuvaakin, mutta paperinkuituja on vielä aika paljon kuvan päällä.

Näiden taulujen lisäksi tein pari tyynynliinaa, johon siirsin kuvia. Nuo tyynynliinat eivät ole vielä ihan valmiita ja siksi niistä ei vielä ole kuvia täällä. Tämä on tosi helppo ja kiva tekniikka, jonka avulla voi tehdä kaikenlaisia sisustusesineitä ym. Suosittelen kovasti.

Kivaa alkavaa viikkoa teille kaikille!

2 kommenttia:

  1. Minkä nimistä tuo siirtoaine on? Osaatko kertoa mistä sitä voisi ostaa..:) Ihania tauluja!

    VastaaPoista
  2. Art medium oli aineen nimi ja ostin sitä opettajalta. Uskon että nettikaupoista löytyy samaista ainetta. Tosi kivaa puuhastelua tuo kuvansiirto.

    VastaaPoista