sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Art journaling

Mä olen kaiken tämän remonttihässäkän keskellä innostunut sellaisesta jutusta kun art journaling. Tuota termiä on hiukan hankala selittää, mutta tarkoittaa sellaista ns. taidepäivänkirjantekoa. Eli tehdään päiväkirjaa/muistikirjaa, jossa on yhdistelty tekstejä ja taidetta. Googlesta (ja varsinkin Googlen kuvahausta) löytyy paljon sivustoja, jotka kertoo enemmän tästä jutusta.

Art journaling on skräppäykseen verrattuna jotenkin sellaista henkilökohtaisempaa eli siinä käsitellään omia tuntemuksia ja ajatuksia taiteen keinon. Kaikki jotka tuntee mut tietää, että en ole taiteellinen, kun en osaa esimerkiksi piirtää yhtään mitään. Tuossa art journalingissä voi käyttää kaikenlaisia luovia juttuja itsensä ilmaisuun eli se sopii tällaiselle piirrustustaidottomallekin oikein hyvin.

Mä olen ottanut ensimmäiseen art journaling -kirjaani teemaksi englannin kielisiä sanontoja ja siteerauksia (quotes), jotka jollainlailla sopii sen hetkiseen elämän tilanteeseen tai tuntemuksiin tai joista satun pitämään ihan muuten vaan. Mulla on tällä hetkellä useita puolivalmiita sivuja mun kirjassa ja yksi valmis sivu, jonka esittelen nyt tässä.Sivun tekoon olen käyttänyt Dylusions ink sprayta  (london blue ja white linen), Color Boxin tummansinistä leimailumustetta (blue iris), tummansinistä Cosmic Shimmer mistiä, keltaista guassimaalia ja  Perfect Pearlsin keltaista mistiä (sunflower sparkle). Suden kuva on löytynyt netistä.

Askarteluhuoneen remontti ei ole edistynyt tällä viikolla laisinkaan vaikka alun perin oli tarkoitus saada kaikki maalaushommat valmiiksi :(  Hommien edistymättömyys johtuu siitä, että jouduin alkuviikosta yllättäen sairaalahoitoon ja sieltä kotiuduttuani olin tehostetun kotisairaahoidon piirissä loppuviikon. Nyt kunto alkaa olla kuta kuinkin kohdillaan ja uuteen viikkoon suunnataan iloisella mielellä ja uudella tarmolla.

2 kommenttia:

 1. Pikaista paranemista Piijja! Tosi kiva nähdä art journal otoksia, toivottavasti näytät tulevaisuudessakin, kun itse rakastan saada kurkistaa muiden journaleihin. En erityisesti pidä skräppäyksestä, mutta näistä pidän.

  ja tietenkin innolla odotan kuvia askarteluhuoneen edistymisestä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu lupaan postailla jatkossakin noita art journaling-sivujani =) Ja askarteluhuoneen kuvia tulee kyllä kunhan homma valmistuu.

   Poista