sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Remonttipuuhastelua ja vähän muutakin

Kylläpäs edellisestä postauksesta onkin vierähtänyt aikaa, mutta nyt täällä ollaan taas.

Viime viikolla vietettiin pikkusiskon 30vee-synttäreitä ja tällä viikolla pikkuveli täytti 40vee. Musta tuntuu kauhean vanhalta, kun nuo junioritkin täyttivät jo noin paljon... Niin ja torstaina juhlittiin mumman 98vee synttäreitä. Meikäläinen sitten tyylilleen uskollisena on vääntänyt synttärikortteja yön pimeinä tunteina... Onneksi kaikki valmistuivat ajoissa ja liimatkin ehtivät kuivua ennen kuin kortit annettiin synttärisankareille.

Olen lomaillut tämän viikon tai en tiedä voiko sitä lomaksi sanoa, kun olen joka aamu noussut kukonlaulun aikaan puuhastelemaan kaikkea kivaa =) Kävimme tiistaina pitkästä aikaa Ikeassa. Ilmeisesti aika oli tehnyt tehtävänsä, kun löysin aivan järkyttävän paljon kaikkea ihanaa ostettavaa (mm. valaisimia, säilytysjuttuja, astioita ja kaikkea erittäin tarpeellista pientä sisustustavaraa). Kärry oli niin täynnä, että aivan itsekin ihmettelin asiaa ;)

Keskiviikkona lähdettiin mökillä käymään ja tarkistamaan, että paikat ovat kunnossa. Kummallista kun on hiihtoloma eikä yhtään lunta. Juuri katselin parin vuoden takaisia valokuvia, jossa ajeltiin hiihtoloman aikaan moottorikelkalla mökin järven jäällä ja lunta oli aivan hirmuisesti.

Mitäs muuta on tapahtunut? Niin tuo askarteluhuoneen remppahan on meneillään. Se alkoi itse asiassa jo muutama viikko sitten, mutta into meinasi tyssätä aivan alkuunsa... =(

Vanhojen tapettien irrottaminen seinistä ei nimittäin onnistunutkaan ihan niin helposti kuin olin ajatellut. Muutaman päivän yritin irrottaa tapettia kaikilla mahdollisilla keinoilla ja apuaineilla, mutta tapetista lähti vain sellaisia olemattoman pieniä palasia irti. Sitten sain onneksi rakkailta sukulaisilta lainaksi sellaisen tapettien irrotuskoneen ja johan alkoi tapahtua.

Nyt tilanne on se, että seinät on maalattu pariin kertaan, katto maalattu kerran (pitää maalata vielä toisenkin kerran, yaiks on aika raskasta puuhaa!), kaapit pohjamaalattu (päätin säilyttää kaapit, kun säilytystilaa tarvitsee aina paljon).

Aloitin eilen seinien maalamisen ja maalin sävyn kanssa olikin aika mielenkiintoista.... Olin valinnut maalattavien seinien väriksi yhden sävyn Pariisi-tapetista, jota esittelin täällä blogissa joku aika sitten. Kun olin vetänyt ensimmäisen kerran maalia seinään, tuumasin että onpas jännän väristä. Kun olin maalannut pari neliötä, hain tapetin ja tarkistin onko sävy varmasti oikea. Jatkoin taas maalaamista ja kun olin maalannut noin puolet, laskin telan kädestäni ja istahdin lattialle katselemaan seinää. Muutaman minuutin tuumailun jälkeen totesin, että väärä maalin sävy, en tykkää yhtään. Sitten muistin, että mulla jäänyt jostain projektista hieman silkinharmaata maalia. Etsin tuon maalipurkin ja kokeilin sitä seinään ja siinä se oli: oikea maalin sävy! Ja saman tien hyppäsin autoon ja hain Biltemasta lisää tuota maalia. Kyllä kuulkaas mua olisi myöhemmin kaduttanut, jos olisin maalannut seinät väärän väriseksi.

Mulla kävi muuten mielettömän hyvä säkä askarteluhuoneen työpöydän kansssa. Mun kummit tyhjäsivät erään vanhan miehen asuntoa ja pääsin käymään siellä. Ja kuinka ollakaan siellä mua odotti juuri sopivan kokoinen täyspuinen pöytä, jonka sain tuoda kotiin saman tien. Pöytä on puunvärinen, mutta aion maalata sen todennäköisesti valkoiseksi niin sopii paremmin muihin kalusteisiin.

En oikein keksinyt mitään tähän postaukseen sopivaa valokuvaa, kun nuo remppakuvat puolivalmiista tilasta ovat niin rumia ja Ikean kuvissa olen niin shoppailun kiilto silmissä (ja naamassa) ettei niitä kuvia voi julkaista ;) Niinpä päätin laittaa teidän iloksi tähän loppuun tuollaisen kuvan, jonka otin mökillä järven jäällä.Mukavaa maaliskuuta ♥

2 kommenttia:

  1. Remppakuvia odotellen....kyllähän juurikin sellaista kaaosta katsoo mielellään, kun jossain vaiheessa tulevat ne "jälkeen" kuvat. Et ole ensimmäinen jonka olen huomannut taistelleen tapettien kanssa ilman höyrykonetta. Täällä Englannissa taitaa olla niin vankka ja vanha tapettikulttuuri, että koneita löytyy joka iikan ullakolta, myös meiltä (eikä ne paljoa maksa), vaikka en koskaan ole tapetoinnutkaan. Siis kone on siksi että takuuvarmasti joka uudesta kodista löytyy sitä tapettia, joka pitää saada pois!

    Jännityksellä odotan että millainen askarteluhuoneestasi tulee, luksusta kuitenkin!

    VastaaPoista
  2. Olet kovaan urakkaan alannut kun tapetitkin poistat . Hyvä että löytyi sopiva sävy maaliin.

    VastaaPoista