sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Kankaanpainanta - fabric printing

Meillä oli käsityökoulussa kevään toisena tekniikkana kankaanpainanta niin kuin tuolla aiemmassa postauksessa jo mainitsinkin.

Mä aluksi vähän ajattelin, että onkohan tämä ollenkaan mun juttu, mutta nyt olen niin innoissani aiheesta, että olen ostanut kotiin kaikenlaisia kankaanpainantavärejä ja tehnyt niillä vaikka mitä.

Me saatiin koulussa sellainen tehtävä, että piti suunnitella ja painaa sisustustekstiili, jossa käytetään vähintään kahta eri tekniikkaa.

Sisustustekstiilin valinta oli helppo; halusin tehdä kolmen tyynyn sarjan. Alunperin suunnittelin että teen tyynyt makuuhuoneeseen sängyn päälle, mutta kun ne sopivat niin hienosti olohuoneeseen, niin sinne ne sitten jäivät.

Kahden tekniikan valitseminen olikin  sitten paljon  vaikeampaa, koska kaikki tekniikat olivat niin kivoja. Pitkän pohdinnan jälkeen ne tekniikatkin sitten löytyivät =)

Tässä nyt sitten kuva mun valmiista tyynyistä.


Elikkä tyynyihin on painettu ylä- ja alareunaan kuviota itsetehdyllä leimasimella. Tein tuon leimasimen stanssaamalla softis-levystä kuvioita, jotka liimasin kiinni akryllilevyyn. Tekstit olen painanut valmiilla kirjainleimasimilla.

Perhoset on puolestaan tehty foliotekniikalla, jossa käytin siis sabluunaa, foliointia varten tarkoitettua liimaa ja foliota.

Tuo foliointi oli aika haastavaa ja tein vaikka kuinka monta kokeilua ennenkuin uskalsin koittaa sitä varsinaiseen työhön.


Mä tykkään, että nämä tyynyt onnistuivat hyvin ja sopivat oikein kivasti kotini värimaailmaan.

Käsityökoulussa alkoi nyt loma ja syksyllä jatketaan aiheena virkkaus ja mosaiikki. Mä olen nyt jo tosi innoissani, varsinkin tuosta mosaiikkijutusta.

Ihanaa toukokuuta kaikille ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti