lauantai 13. huhtikuuta 2013

Huhtikuu Pariisissa, ihania ja vähän erilaisia shoppailupaikkoja

Pariisi on jokaisen shoppailijan taivas, sieltä kun löytyy ihan mitä vaan. Mä olen siitä erikoinen shoppailija, että mua ei kiinnosta isot kalliit tavaratalot vaan ennemminkin sellaiset pienet putiikit, joista voi tehdä ihania löytöjä. Vaatekaupoissa en reissuillani kulje yleensä ollenkaan, koska olen sitä mieltä, että löydän kaikki tarvitsemani vaatteet täällä koto-Suomesta. Enkä halua "haaskata" aikaa sovituskopeissa.

Sen verran kuitenkin myönnän, että Pariisiissa käyn aina BHV:lla ostamassa askartelutarvikkeita ja Monoprixista haen herkkuja ja kosmetiikkaa, niin ja TATIsta jotain pientä kivaa =)

Se mikä mua oikeen todella kiinnostaa on sisustus, askartelu ja vanhat tavarat. On nimittäin hyvin todennäköistä löytää ulkomailta jotain sellaista ihanaa, jota täältä kotoa ei löydy.

Esittelen seuraavaksi muutamia mun mielestä mielenkiintoisia kauppoja/ostospaikkoja Pariisissa.Au Petit Bonheur la Chance, rue Saint Paul
Tää vois olla mun oma kauppa! Olisin voinut ostaa kaiken myynnissä olevan, tosin hinnat olivat niin kovia, että keskityin lähinna vain ihastelemaan kaikkea. Jotain pientä paparitavaraa tosin maltoin ostaakin. Myynnissä olevat tavarat olivat vuosilta 1890-1970.


EW, rue Saint Paul
Toinen järkyttävän ihana kauppa täynnä vanhaa tavaraa. Tämäkin hieman tyyris.

Les Fruits du Temps, rue saint Louis en I'Ile
Tääkin vois olla mun kauppa =) Ihanaa lähinnä Pariisi-aiheista paperitaravaa. Paljon kortteja, muistikirjoja (mun heikkous), vihkoja, servettejä, mukeja, julisteita ym. Täältä ostin kassillisen tavavaa... Juttelin pitkään itse yrittäjän kanssa ja oli todella mukava ihminen.Calligrane ja Melodies Graphiques, rue du Pont Louis-Philippe
Kaksi kalligrafia-kauppaa melkein toistensa naapurissa. Olin niin aikaisin liikenteessä, että liikkeet olivat vielä kiinni, joten jouduin kuolaamaan ikkunan takana =( Myynnissä kaikenlaista paperiin ja kirjoittamiseen liittyvää.
L'Objet qui Parle, rue des Martyrs
Pienen pieni vanhan tavaran kauppa Montmartrella. Ihanaa ja erikoista tavaraa.Kävin reissullani myös Saint Paulin Brocante-tapahtumassa eli vanhan tavaran markkinoilla. Myynnissä oli kaikenlaista mm. astioita, huonekaluja, keittiötarvikkeita ja tauluja. Mitään en ostanut ja nyt sitten harmittaa, kun siellä olisi ollut 2 ihanaa taulua aivan mielettömän halvalla...  Shakespeare and Company- kirjakauppa, rue de la Bucherie
Ihanan tunnelmallinen kirjakauppa lähellä Notre Damea. Suosittelen ihan vaan kokemuksen vuoksi.Sitten mun lempishoppailupaikkaan eli bouqinistien luokse. Näissä Seinen varrella olevissa kojuissa on myynnissä niin ihanaa tavaraa, että ottaa aivan sydämmestä. Myynnissä on ensisijaisesti vanhoja kirjoja, mutta myös kortteja, julisteita, peltikylttejä, emalikylttejä, vanhoja kasvitauluja ym.Mä en löytänyt mitään näistä em. kaupoista sattumalta. Ennen reissua tein kovastikin töitä netissä ja etsin mielenkiintoisia kauppoja. On helpompi etukäteen etsiä paikkoja kuin haahuilla paikan päällä ja toivoa, että löytää jotain kivaa.

Shoppailessa kannattaa aina välillä syödä jotain että jaksaa. Tässä Starbucksin karpalopulla =) Pariisi-postauksia on luvassa vielä lisää....  Kivaa viikonloppua teille kaikille!

3 kommenttia:

 1. Olipas kiva lukaista Pariisin visiitistäsi, olen itsekin lähdössä kuun vaihteessa samaan suuntaan ja tässä teen tutkimustyötä, missä piipahtaisin. Kiitos hyvistä vinkeistä:)

  Kyllä se kevät kohta on täällä, vihreää pilkistää jo:)

  VastaaPoista
 2. Kiva sitä on katsella vaikka ei niin valtavasti malttais ostaakaan. Haaveilla saa. Hyvää alkavaa viikkoa

  VastaaPoista
 3. Kiitos tuhannesti näistä ihanista Pariisin vinkeistä!!! Olit tehny tän postauksen juuri matkani aikana, joten tänä keväänä en ehdi enää näitä hyödyntää. Mutta laitan takuulla osoitteita muistiin sit seuraavaa reissua varten. Nää vinkit on ihan kullanarvoisia, ei näitä mistään matkaoppaista löydy! Kaikki opukset on vaan täynnä museoita,kahviloita ja ravintoloita... Tuo L´Object Qui Parle on ainut tuttu paikka. Sieltä tarttui matkaan mm.vanha ranskanlippu. Paikan omistajana hääräsi boheemi ranskalaismies ruusupaidassaan, oikein miellyttävä tuttavuus.

  Ihania tulevia Pariisin matkoja sinulle! Tuon kaupungin tunnelmassa on sitä jotain.

  VastaaPoista