keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Huhtikuu Pariisissa, maisemia ja vähän muitakin turistijuttuja

Tässä tällaisia "turistikuvia" eri puolilta Pariisia. Taisin innostua laittamaan näitä kuvia aika paljon =)


Place des Vosges, aivan ihana aukio ja puisto




Arago - näitä ruusilinjan merkkejä näkyy aina siellä täällä Pariisin kaduilla. Tuttu mm. kaikille Da Vinci -koodin ystäville...



Luxemburgin puutarhassa oli rauhallista. Syynä oli todennäköisesti kylmä ilma ja hurja tuuli. Lenkkeilijöiden ja puistotyöntekijöiden lisäksi puistossa ei ollut muita ihmisiä. Puistossa kulkiessa mietin Victor Hugon Kurjat-kirjan Cosettea ja Jeania, jotka istuivat usein juuri tässä puistossa.






Kylmästä ilmasta huolimatta halusin mennä Seinen risteilylle. Onneksi laivassa oli ihan lämmintä, kun ikkunaluukut pistettiin kiinni. Tässä kaikenlaista sekalaista kuvaa ristelyreissulta.







Louvressakin tuli käytyä tällä reissulla. Museoon oli aika pitkä jono, mutta siinä ei onneksi tarvinnut kauaa seisoskella. Lissua kävin moikkaamassa ja muutamia muitakin kivoja maalauksia tuli nähtyä. Jotenkin ehkä odotin tuolta museoreissulta enemmän. Vaikka Louvrea kuinka hehkutetaan niin kyllä mun mielestä Vatikaanin museo ja British Museum on hianompia.



 


Tuolla viheriön keskellä on ns. alaspäin oleva pyramidi, tämäkin on tuttu Da Vinci -koodifaneille.



Tässä tuo alaspäin oleva pyramidi Louvren aulasta katsottuna


Point Zero Notre Damen edustalla


Notre Dame ympäristössä. Aikomuksenani oli kiivetä kirkontorniin, mutta olin niin kovassa flunssassa ja siksi hieman huonolla hapella, niin en uskaltanut lähteä kipuamaan portaita. Ehkä sitten seuraavalla kerralla




Kiertelyä Saint-Germainin alueella. Tämä on Notre Damen ja Louvren ympäristön lisäksi mun lempparialuetta.





Ihana Sacre Coeur


Place de la Bastille


Muuta matkan varrella nähtyä... =)










Ei mulla tällä kertaa sitten muuta =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti