sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Remppasuunnitelmia

Mulla olisi nyt täällä kotona vuorossa askarteluhuoneen remontti, mutta en tiedä mikä mua vaivaa, kun en millään saa kaikkia remonttisuunnitelman osia kohdilleen. Tavoitteenahan on vaatimattomasti tehdä mulle maailman ihanin ja inspiroivin askartelu-/työhuone  ;)

Sen verran olen saanut päätöksiä tehtyä, että yhdelle seinälle tulee ihanaa Pariisi-tapettia ja muut seinät maalataan tuosta tapetista valitulla vaalealla sävyllä. Tässä kuva tuosta tapetista. Eikös olekin ihanaa? Sopii tosi hyvin tällaiselle Pariisi-fanille.Seuraavat jutut ovat vielä kovan pohdinnan alla:

- Lattia - laminaatin osaisin asentaa itse ja se olisi aika halpa vaihtoehto, mutta kun en oikein kauheasti tykkää siitä, kun on niin kylmä pinnaltaan. Parketti ei mun mielestä oikein sovi askarteluhuoneen lattiaan... Muovimatto? en ole kyllä nähnyt yhtäkään niin kivaa muovimattoa, että kelpuuttaisin sen kotiini. Juu eli lattia-asia on vielä aivan auki.

- Säilytystilat - tulevan askarteluhuoneen yhdellä seinällä on vanhat vaatekaapit ja niiden kohtalo on vielä vähän auki. Ne voisi purkaa kokonaan pois ja tilalle laittaa jotain kivaa (mitä?). Tosin nuo kaapit vetävät paljon tavaraa sisuksiinsa ja se puoltaa taas sitä vaihtoehtoa, että ne voisi jättää paikoilleen ja vaikka maalata.

Huoneeseen tulevat huonekalut ovat suurin piirtein selvillä. Saan mökiltä sellaisen ihanan vanhan astiakaapin, jonka maalaan valkoiseksi. Lisäksi äiti on luvannut mulle upean vanhan amerikanarkun, sekin on valkoinen. Sitten mulla on sellainen kiva vinokansilipasto, joka pääsee myöskin tuonne huoneeseen.

Mutta se mikä vielä puuttuu, on iso työpöytä. En haluaisi mitään lastulevypöytää vaan jonkun oikein ison puisen pöydän esim. vanhan tuvan pöydän. Mutta enpä tiedä mistä sellaisen löytäisin nyt tähän hätään. Lisäksi haaveilen vanhasta höyläpenkistä.

Niinkun huomaatte aika paljon on vielä asioita auki. Jos sinulla on jotain hyviä vinkkejä tai ideoita, niin saa laittaa kommenttia tai sähköpostia tulemaan =) Minä jatkan täällä ideointia.

9 kommenttia:

 1. Ihanat suunnitelmat, kyllä se siitä. Upea tapetti;-))m

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Eiköhän ne suunnitelmat selkiydy pikku hiljaa =)

   Poista
 2. Olen hiukan kateellinen sulle; mulla ei ole mahdollisuutta omaan askarteluhuoneeseen. Kivalta sun suunnitelmat kuulostaa. Laittaisin itse avohyllyjä ja niihin lasipurkkeija yms ihania säilytyslaatikoita, niin että tulisi oikein kodikkaan näköinen nurkkaus. Ja iiiiso iiiiiiso työpöytä, tottakai.
  Laitathan sitten joskus kuvia näkyville, jahka saat projektin päätökseen? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hyvistä ideoista =) Laitan kyllä kuvia sitten kun projekti on niin hyvässä vaiheessa.

   Poista
 3. Tuosta lattiasta tuli mieleen, et näin jossain ihania lämpimän sävyisiä vinyylilattioita. Mites korkki?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vinyyli ja korkki on mulle hieman vieraampia juttuja, pitääpäs googlailla mitä niistä sanotaan. Kiitos Piritta =)

   Poista
 4. Itse tykkään puulattioista, oli ne parkettia tai jotain muuta. Mutta "vinyylejä" on nykyään tarjolla vaikka mitä! Miten olisi esim valkoinen tai beige kumimatto, (ei itseasiassa vinyyli), sellainen jota käutetään joskus teollisuudessa harmaana. Niitä saa nykyään kaikenlaisissa väreissä ja niissä on hieman elävä pinta ja ovat helppo ja kestävä ratkaisu askarteluhuoneessa.

  Jos olisi mun huone, niin jättäisin kaapit sinne, paitsi että jos huone menee iiikaa "tukkoon" kun on paljon isoja huonekaluja. Siis tietenkin riippuu siitä miten paljon säilytystilaa tarvitset. Mulla ainakin on sen verran säilytettävää, että minkään malliset hyllyt ja purtilot ei riitä kaikkeen, jos vielä haluaa kivan näköistäkin. Eli mulla on hyllyjä ja "nättiä", mutta iso osa tavarasta vaatehuoneessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hyvistä vinkeistä ja ajatuksista ♥ Mäkin haluaisin sellaista nättiä ja luulen että jätän kaapit paikoilleen, niin saan sinne piilottaa kaiken sellaisen joka ei kestä päivän valoa ;) Kivaa tammikuun jatkoa sinulle!

   Poista