sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Vielä vähän jotain toscanalaista...

Mä lupaan, että tämä on viimeinen postaus liittyen tuohon mun reissuun =) Mutta halusin postata vielä muutaman kuvan mun ostoksista...

Olen jo pitkään haaveillut madonna-patsaasta, mutta täältä Suomesta niitä on aika vaikea löytää järkevään hintaan. Ja kyllä tuon patsaan löytäminen Toscanastakin oli hieman haasteellista...aika monta kymmentä kauppaa & myyntikojua piti käydä läpi, mutta niin vaan löytyi! Ostin reissulta muutaman rukousnauhan & uskonnollisen korun ja tämä sinisävyinen koru sopi ihanasti tuon Madonnan kaulalle.
Ei reissua ilman nallea =) Tämän nallen löysin La Rinascenten sisustusosastolta ja mun oli ihan pakko ostaa se.
Pisassa oli ihana Il Papiro -niminen kauppa. Kaupassa oli myynnissä paperia, muistikirjoja, kirjekuoria, kalligrafiatarvikkeita, sinettiä, kyniä ym. Ostin itselleni sinetin, jossa on nimikirjaimet PR ja upean leimasimen, jossa on kirjain P. Kaupassa oli tosi hyvä palvelu; kaupantäti teki mulle sinetillä mallin, että näin kunnolla millaisesta kuvasta on kyse.
Firenzestä löysin kivan askartelukaupan, josta ostin muutaman leimasinsetin ja mustetta. Askartelutarvikkeet olivat ihan samanhintaisia kuin Suomessakin. 


Ylläoleva kirjekuori ja nämä retro- ja vintagepaperit on Signum-kaupasta Firenzestä, joka onkin jo mainittu aikaisemmassa postauksessa.
Näiden lisäksi ostin paljon pientä sisustustavaraa, sisustuslehtiä, todella paljon suklaata ja ison kasan vaatteita. Italia on kyllä oikein shoppailijan  paratiisi. Vaateliikkeistä suosittelen sellaisia kun: Promod, Pimkie ja PiazzaItalia. La Rinascente ja Coin -tavarataloilla on kivat sisustustavaraosastot.

Piazza Italia liikkestä sain aivan ihanan ostoskassin, joka on aivan pakko esitellä...


Sit viä yksi juttu... kun matkustatte Italiassa junalla, niin muistakaa leimata junalippu asemalaiturilla sellaisessa keltaisessa koneessa ennen junaan nousemista. Jos matkustat voimassa olevalla mutta leimaamattomalla lipulla, saat sakot. Mulle kävi näin yks päivä. Tiesin kyllä että lippu pitää leimata, mutta koska jouduin ottamaan pienen spurtin ehtiäkseni junaan, unohdin tyystin koko leimaamisen. Hiukan mua nolotti, kun konnari tuli paikalle, mutta onneksi turistina sain vain 5 euron sakot (normitaksa 40e).

Junalippuja ja mun sakkolappu

2 kommenttia:

  1. Ihania ostoksia kerrassaan!

    Itsekin Madonna-patsaasta haaveilen, mutta ehkä sitten sen vasta etsin, kun sille olisi myös paikka!

    VastaaPoista
  2. Aivan ihana tuo Madonna-patsas, olen myös siitä haaveillut, hinnat Suomessa vain todella korkealla! Nuo retropaperit olivat myös aivan ihania! Hyviä ostoksia.

    VastaaPoista