maanantai 9. huhtikuuta 2012

Pariisissa, osa 1 - Puces de Saint-Quen -kirpputori

No niin, tässä ensimmäinen Pariisi-postaus. Sekä minä että kaverini halusimme molemmat käydä reissullamme katsomassa, että miltä Pariisin kirpparit näyttävät ja menimme sitten heti suosista kaikista suurimmalle kirpparille Puces de Saint-Quenille. Tällä kirpparilla myydään nimen omaan antiikkia ja vanhaa tavaraa eli huonekaluja, sisustustavaraa, julisteita, kirjoja, postikortteja ym.

Puces de Saint-Quenin kirpputorialue sijaitsee aika kaukana Pariisin keskusta, mutta sinne pääsee kätevästi metrolla. Linja numero 4 vie Porte de Clignancourtin asemalle ja sieltä on lyhyt kävelymatka itse kirpputorialueelle.

Tämä kirpputori on ihan pysyvästi tällä paikalla ja myyntipisteet/kaupat sijaitsevat kiinteissä rakennuksissa, ei ole siis kyse mistään tilapäisesti kyhätystä kirpparialueesta. Saint-Quenin aluella on useita kirpputoreja. Me kävimme Vernaisonin, Bironin, Paul Bertin ja Serpetten "toreilla". Parhaimmat ostokset tein Vernaisonin alueelta.

Saint-Quen on auki lauantaina, sunnuntaina ja maanantaina. Me kävimme paikan päällä maanantaina ja silloin kaikki liikkeet eivät olleet auki, mutta kivaa ostettavaa löytyi silti =) Tässä muutama kuva alueelta.


Tässä sitten kuvia yhdestä ihanasta liikkeestä, jossa myytiin vanhoja kirjojen ja lehtien painamisessa käytettyjä kirjaimia. Olen nähnyt samanlaisia kirjaimia joskus sisustusblogeissa, mutta en tiennyt, että mistä sellaisia saa hankittua - no nyt tiedät....


Sellainen asia kannattaa muuten huomioida, että vaikka kyse on kirpparialueesta, niin se ei muuten sitten tarkoita sitä, että hinnat olisivat aina edullisia. Itse meinasin aivan pyörtyä, kun näin muutaman uus-vanhan peltikyltin hinnan, reilusti yli 100 euroa kipales - en sitten ostanut vaikka hienoja olivatkin. Sen sijaan ostin muutamia yli 100 vuotta vanhoja sanomalehtiä, ihania vanhoja kirjaimia, pari metallitaulua sekä kirjoja. Tässä muutama kuva mun ostoksista.

Kirpparireissun kruunasi maukas lounas Au Roi du Cafessa. Oli tosi mahtavaa istua terassilla aurinkoisessa säässä ja nauttia ihanasta ruoasta & hyvästä seurasta.


Lounaan jälkeen lähdimme kävellen Montmartrea kohti. Oli kuulkaas aika moinen homma kiivetä ylös kukkulan laelle... Siitä sitten seuraavassa postauksessa lisää.

4 kommenttia:

 1. Oi, ihan kaipaan Pariisiin. Ja usko, että tiedän tuon kiipeämisen - olin vielä lonkkavaivaisena siellä ja koska kerran sinne saakka on lähdetty, täytyyhän sitä käydä Montmatrella. Tosin sinne olisi päässyt myös köysirataa, se selvisi turhan myöhään...

  VastaaPoista
 2. Oi,oi Pariisi en ole koskaan käynyt mutta joka käy pääsee ihailemaan. Tietysti ne kirpparit.

  VastaaPoista
 3. Ihania "mökkejä". Noita kirjaimia on joskus messuilla myytävänä. Viimeksi oli Tampereella Kädentitomessuilla. Kerronpa nyt tässä, että kun mun entisestä työpaikasta lopetettiin näiden käyttö ja olisin niitä halunnut ostaa, niin ilkeä (luit oikein) kirjapainonjohtaja ei myynyt, antoi ne ystävälleen, joka ei niiden päälle mitään ymmärtänyt, vei kuulemma kaatopaikalle!
  Että tälläistä on elämä! On mulla muutamia, mutta olen ne muualta saanut.

  VastaaPoista
 4. Olipas kiva lukea näitä postauksiasi Pariisista! Itse tosiaan olin viime keväänä ensikertaa ja melkein kaksi viikkoa sain kaunista kaupunkia ihastella siskon kanssa <3 Nyt tuli kuume uudestaan päästä Version Scrap - tapahtumaan ja vähän tynkäisempi neljän päivän reissu tällä kertaa askarteluporukalla sitten! Jos kuitenkin suunnitelmissa on vielä Pariisissa sullakin piipahdella niin suosittelen lämpimästi näin toisena kirpparien rakastajana Vanvesin kirpputoria - mekin käytiin tuolla St Quenin kirpparilla ekaksi mutta todettiin liian kalliiksi paikaksi. Parhaat löydöt tehtiin Vanvesin kirpparilta etelä-pariisista ja videgreniers -sivustolta bongaamamme läheisen kadun katukirpputoritapahtumasta (oli kirppismyyjien lisäksi myös antiikkikauppiaita). Lisäksi Porte de Montreuilin markkinoilta löytyi muutama antiikkikauppias, mutta siellä keskityimme enemmän ostamaan sikahalpoja vaatteita, kankaita (euron metri) ja tuliaisetkin löytyivät sieltä edullisimmin! Kannattaa siis seuraavalla reissulla tutustua noihinkin paikkoihin - Porte de Montreuil on hieman ghettomaista maahanmuuttaja-alueetta, mutta kun katsoi laukkunsa perään taskuvarkaiden varalta (niitähän on ihan joka paikassa Pariisissa kyllä) niin ei meitä ainakaan vielä päiväsaikaan siellä pelottanut kuljeskella ja reissuostoksillekin löytyi se yksi extramatkalaukku ihan uutena sieltä kolmella kympillä eli oli varmasti Pariisin edullisin ostospaikka ;)

  VastaaPoista