keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Pariisissa, osa 3 - Notre Dame ja Seine

Notre Damen kellonsoittajaa ei näkynyt, mutta turisteja sitäkin enemmän... Kirkko oli hieno ja siellä oli juuri menossa hartaus, joten saimme seurata sitäkin sivusilmällä.

Olin kovasti haaveillut, että pääsisin käymään myös kirkon tornissa, mutta sinne ei enää päässyt siihen kellonaikaan, kun olimme paikalla.
Ohessa muutama vähän erilainen kuva Notre Damesta - yleensähän kaikilla on kuvia kirkon upeasta etupuolesta, mutta tässä vähän erilaista kuvakulmaa.
Notre Damen takana oli ihana pieni puisto ja tämä seuraava kuva on näpsäisty sieltä.


Seuraavana pari kuvaa Seinestä tai pikemminkin sen reunoista. Sekä pariisilaiset että turistit tykkäsivät hengailla Seinen rannoilla.Seinen varrella tai pitäisikö sanoa sen rannoilla on jotain tosi kivaa, jos tykkäät vanhoista kirjoista, julisteista, postikorteista ja vastaavista... Tällä tarkoitan sellaista asiaa kun bouquinistes. Näillä kauppiailla on pieniä ns. kojuja, joista he myyvät toinen toistaan mielenkiintoisempia juttuja, pääasiassa kuitenkin kirjoja. Tässä yhdestä kojusta pari kuvaa.Löysin yhdestä kojusta mm. tosi vanhan ranskankielisen kuudennen luokan eläin- ja kasviopin kirjan. Oli taas sellainen löytö, että en meinannut millään meinannut uskoa hyvää tuuriani - mä olen nimittäin tosi kiinnostunut vanhoista koulukirjoista ja nimen omaan sellaisista, joissa on kasvien kuvia. Tässä pari kuvaa tuosta eepoksesta.

 

Ostin yhdestä toisesta kojusta pari kasvitaulua, joista tykkäsin myös kovasti.


Sellaista kivaa löytyy Seinen rannoilta.... Seuraavaan postaukseen laitan kuvia yhdestä ihanasta askartelukaupasta, jonka löysin ja pari muutakin ostospaikkavinkkiä. Kivaa loppuviikkoa!

2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoisia on Pariisin matkat ken niistä pääsee nauttimaan. Ihania muistoja jää.

    VastaaPoista
  2. Oi ihanuus mitä postikorttikuvia ja vielä päälle tuo kirja!
    Osaan kuvitella tunteesi, koska tykkään itse niin paljon juuri tuollaisista asioista!

    VastaaPoista