lauantai 21. huhtikuuta 2012

Pariisissa, osa 4 - shoppailua ja muuta mukavaa

Ennen reissuamme etsin googlesta askartelu- ja käsityöliikkeitä, mutta täytyy myöntää, että aika heikoin tuloksin - johtunee osaksi mun huonosta ranskan taidosta... :( Jotain kuitenkin löysin ja tässä muutamia vinkkejä.

Le Temple Du Scrap, 13 Rue Ernest Cresson, 75014 Paris - aivan ihana ja tosi monipuolinen askarteluliike. Paljon korttiaskarteluun ja skräppäykseen liittyviä juttuja ja tosi paljon leimasimia. Ei ole ihan Pariisin ydinkeskustassa, mutta metrolla pääsee lähelle ja samoin L'Open Tourin oranssilla linjalla. Sain omistajan luvalla kuvata liikkeessä ja tässä muutama otos.

 
 
 

Le Temple Du Scrapin läheisin metroasema on Denfert-Rochereau ja tuolla asemalla oli tosi hieno vanhantyylinen kilpi.


Tämän metroaseman lähellä oli kiva pieni puisto, jossa kävimme piknikillä. Eväät haimme läheisestä Monoprix-kaupasta. Monoprix-kaupasta löytyi muutenkin paljon kivaa ostettavaa ja hankin osan tuliaisista juuri tämän ketjun kaupoista.


No niin sitten taas noihin shoppailujuttuihin.

BHV-tavaratalo oli tosi mahtava paikka. Tavaratalosta löytyi mm. iso tee-se-itse -osasto alakerrasta (lähinnä samanlaista tavaraa kuin meillä rautakaupoissa), upea sisustustavaraosasto ja kaiken huippuna mahtava askarteluosasto.

Askarteluosastolla oli kaikenlaista paperitavaraa, taidetarvikkeita, decoupage-juttuja, skräppäystarvikkeita ym. Suosittelen kovasti! Tällä askarteluosastolla tapasin reissun ainoan ihmisen, joka ei puhunut englantia, mutta pääsimme kyllä siitä huolimatta yhteisymmärrykseen =)

Tässä vaiheessa täytyy muuten mainita, että mun kokemuksen mukaan pariisilaiset puhuvat tosi hyvin ja mielellään englantia. Meillä ei ollut kertaakaan minkäänlaisia ongelmia kielen kanssa, koska monissa paikoissa kysyttiin heti, että puhutteko englantia vai ranskaa. Me tietysti puhuimme mielellämme englantia, koska mun ranskan alkeilla ei kovin pitkälle pötkitä... Lisään tähän vielä sellaisenkin huomion, että kaikki tapaamamme pariisilaiset, olivat he sitten kaupanmyyjiä, lipunmyyjiä tai tavallisia kaduntallaajia, olivat tosi kivoja ja ystävällisiä.

Tässä vielä pari kauppavinkkiä:
- kirjakauppa Bretano's Operan lähellä - aivan ihania kortteja, muistikirjoja ja sisustustavaraa. Yksi mun suosikkikauppa.

- l'Art du Papier - askartelukauppa, tämäkin lähellä Operaa. Täällä kävin vähän hätäisesti, kun liike oli juuri menossa kiinni, mutta täällä oli kaikenlaista askartelutavaraa mm. papereita, leimasimia, sinettiä ja sinettilakkaa.

- La Droguerie - käsityökauppa lähellä Forum Les Hallesia. Ihana miljöö ja myynnissä lankoja, kankaita, nauhoja, nappeja ja helmiä. Hinnat olivat mun mielestä vähän kalliita, joten mitään ei lähtenyt kotiin mukaan.

Tässä kuvassa joitain mun askartelutarvikeostoksia, pääasiassa ostin leimasimia, kuten näkyy ;)


Voi kun meinaa aivan matkakuumetta pukata päälle, kun kirjoittaa tätä juttua ja selaa valokuvia =) Seuraavan postauksen aiheena upea Eiffelin torni.

4 kommenttia:

 1. Tuo askartelu liike näytti siltä, että siellä tulisi ns. runsauden pula eli ei osaisi valita mitä haluaa. Sinä näköjään osasit ja hienoja valitsit..

  VastaaPoista
 2. Kaikkea ihanaa, pää menee sekaisin vain kuvia katsellessa, saati sitten että sais olla paikanpäällä!

  VastaaPoista
 3. Hei,
  aivan valtavan upeita kuvia olet ottanut!
  Kahlasin nämä nyt läpi ja matkakuume alkaa jo valtaamaan mielen.
  Askartelukaupan nimi ja paikka pistetty talteen, jos vaikka sielläpäin liikkuu.
  Ihania löytöjä ja ostooksia oletkin tehnyt, voi matkakassa parka vinkuu nyt jo...
  T;-))m

  VastaaPoista
 4. Voi tavaton kyllä askartelukauppassa on valintaa . Tavaraa löytyy moneen tarpeeseen . Puistoissa on elämää meillä vielä Keski-Suomessa lunta paikoin.

  VastaaPoista