keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Pariisissa, osa 2 - Montmartrella

Kirpparikierroksen jälkeen päätimme siis lähteä kävellen kohti Montmartren kukkulaa ja Sacre Coeurin basilikaa. Matka ei sinänsä ollut pitkä, mutta koko ajan ylämäkeä ja varsinkin viimeiset sadat metrit olivat aikamoista nousua portaita ylöspäin. Ilmakin sattui olemaan aika lämmin, joten aivan meinasi hiki pukata pintaan, mutta kiipeäminen kyllä kannatti. Montmartrellehan pääsee myös sellaisella funiculaire-hissillä, mutta koska me nousimme kukkulalle ns. väärältä puolelta, jouduimme kiipeämään ihan omin voimin ylös.Sen jälkeen kun olimme ihastelleet basilikaa ja maisemia, menimme Place du Tertrelle, jossa oli ihan hirmuisesti ihmisiä, kaikki turisteja. Mietin, että jos näin aikaisin keväällä turisteja on jo paljon, niin millaista tuolla on kesällä...

Vaikka tiesimme, että täällä saamme maksaa kovan hinnan kupillisesta kahvia, päätimme silti istahtaa erääseen kahvilaan nauttimaan elämästä ja tilasimme kahvit ja jotain pientä makeaa ;)


Kahvittelun jälkeen otimme vielä muutamia valokuvia ja sitten lähdimme alas, tällä kertaa sillä kuuluisalla funiculaire-hissillä... Hissimatka maksoi yhden metrolipun verran eli hieman yli euron.

 

Tämän jälkeen päätimme lähteä takaisin keskustan suuntaan metrolla ja kuinka ollakaan, matkalla metroasemalle löysimme kadun, jolla oli ihan vieri vieressä kangaskauppoja. Ja suureksi ilokseni löysin toile de jouy -kangasta ihanissa väreissä ja hal-val-la. Jouduin sitten ostamaan sitä 4 metriä (oli muuten sitten kiva kanniskella sitä kangaskassia monta tuntia, kun 4 metriä kangasta painaa nimittäin aika paljon). En ole ihan varma noiden kangaskauppojen sijainnista, mutta jos osoittelette Rue d'Orselin suuntaan, niin sieltä tai ainakin lähistöltä pitäisi löytyvän.

Matka jatkui taas kohti metroasemaa ja huomasin taas jotain kivaa.... TATIn myymälän =) Siellä oli sitten ihan pakko käydä. Itse asiassa noita myymälöitä oli useampi ja ne oli jaoteltu niin, että kotitaloustavarat oli yhdessä, naisten vaatteet yhdessä jne. Me käytiin ainoastaan tuossa kotitaloustavaroita myyvässä myymälässä, kun ajattelin, että sieltä voisi löytyä jotain kivaa sisustustavaraa. Mukaan lähti pari ihanaa periranskalaista cafe au lait -kuppia. Sitten vihdoin pääsimme Anversin metroasemalle ja sieltä sitten matka jatkui kohti Notre Damea.

1 kommentti: