sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Olohuoneen pöydän tuunausta

Olen joskus vuosia sitten ostanut huutokaupasta puisen pöydän, joka korkeudeltaan sopii hyvin esimerkiksi sohvan kaveriksi.

Pöytä on odottanut kiltisti varastossa monta vuotta, jotta sille löytyisi sopiva paikka ja nyt se on löytynyt. Pääsi täällä uudessa kodissa oikein kunniapaikalle olohuoneeseen.


Pöytä oli alunperin puunvärinen ja joku lakka päällä. Hioin pinnan rikki ja maalasin pöydän sillä samaisella ihanalla takoraudan sävyllä, jolla mun kellokin on maalattu. Tässä pöydästä ennen-kuva.


Pöydän kansi oli kahdessa osassa ja kansilevyjen alla oli sellainen systeemi, että ne sai levitettyä. Niiden kahden kansilevyn väliin olisi saanut laittaa sellaisen jatkopalan. No eihän mulla tietenkään sellaista jatkopalaa ollut, enkä muistaakseni sellaista ollut pöydän mukana edes saanut.

Pöytä oli tosi painava, koska siellä kannen alla oli ne levityssysteemi. Sainkin sellaisen kuningasajatuksen, että otan ne ylimääräiset jutut sieltä kannen alta pois... Muutaman ärräpään ja jonkun tunnin kuluttua olinkin saanut kaikki ylimääräiset härpäkkeet irti ja samalla myöskin pöydän kansilevyt lähtivät irti - tietenkin kun eihän niitä pitänyt mikään enää kiinni jaloissa.

Nyt mulla oli sitten sellainen pulma, että milläs mä laitan ne kansilevyt takaisin kiinni niihin jalkoihin. Aluksi meinasin vaan hakea parin tuuman nauloja ja lyödä ne pöytälevyn läpi, mutta jotenkin tuntui vähän turhan "krouvilta" toimenpiteeltä.

Tuskastelin yhdelle ystävälle, että mitä olen mennyt tekemään sille pöydälle ja sieltä tuli sitten vastaus mun pulmaan kuin apteekin hyllyltä: kalustekulmarauta. Ei muuta kun visiitille mun suosikki rautakauppaan ja sieltä paketti kulmarautoja ja voilá pöytä oli taas lyönnissä.

Tässä vielä kuva ekasta maalikerroksen levityksestä. Eikös tuo harmaa ole paljon parempi väri kuin alkuperäinen?


Mulla oli sellainen ajatus, että olisin tehnyt tuohon pöydän pintaan sabluunalla jonkun kivan tekstin tai kuvion. Kun olin 7 kertaa yrittänyt sabluunakuvaa ja yhtä monta kertaa epäonnistunut, niin luovutin. Pöydän pinta saa olla ihan vaan harmaa.


Tämä olohuoneen pöydän tuunaus oli sarjassamme niitä ei mennyt niinkuin Strömsössä, mutta kyllä mä kuitenkin olen kaikesta huolimatta tyytyväinen tuohon pöytään.

2 kommenttia:

  1. Olipas hirveen hyvä vinkki :) :) Mutta ihana pöytä tuli!

    VastaaPoista
  2. Tulihan tyylikäs pöytä. Sopii sohvaan ja mattoon myös. Hyvää maanantaita

    VastaaPoista