sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Vuodenaikojen vaihtuminen - valokuvausprojekti puutarhassa

Aloitin elokuun lopussa sellaisen projektin, että päätin ottaa joka kuun lopussa kuvia puutarhasta aina samoista paikoista.

Tänään otin syyskuun kuvia ja kylläpäs olikin vaikea saada otettua kuva ihan samasta paikasta ja samoilla rajauksilla. Tässä kuitenkin pari yritystä.
Mukavaa alkavaa viikkoa teille kaikille!

lauantai 28. syyskuuta 2013

Olohuoneen sisustusta

Mun olohuoneen sisustus on ottanut tänään aimo harppauksen eteenpäin. Valaisin on kiinnitetty kattoon  ja samoin seinälle tauluhyllyt. Taas saan kiitellä isää, joka kiltisti tuli mun avuksi tarvittavien työkalujen kanssa.


Mä tykkään aivan mielettömästi tuosta valaisimesta vaikka tein ostopäätöksen niinkin nopeasti kuin 30 sekunnissa (tuo on mulle aika lyhyt aika tehdä päätös varsinkin kun on kyse vähän kalliimmasta hankinnasta).

Noille tauluhyllyille asettelin tavaroita aika kauan aikaa ennen kuin löysin mieleiset tavarat ja niille oikean järjestyksen. Osa tavaroista on uusia, osa vanhoja ja osa itsetehtyjä tai tuunattuja. Tuosta hyllyhässäkästä tuli juuri niin ihana kuin olin ajatellutkin.
Olohuoneen yhteen nurkkaan olen laittanut vanhan pöydän, jonka olen joskus hankkinut huutokaupasta. Pöydän päällä on virkattu pitsiliina (tietenkin ).


Uudella sohvalla on mukava "köllötellä" lämpimien äidin virkkaamien torkkupeittojen alla. Tosin täytyy myöntää etten ole vielä kovin montaa kertaa ehtinyt sohvalle istahtaa, kun on koko ajan niin paljon kotohommia.


Tällaisia tunnelmia tällä kertaa. Nyt olisi ohjelmassa sabluunakuvan tai oikeastaan tekstin tekeminen olohuoneen pöytään. Olen koittanut tehdä tekstiä jo kaksi kertaa ja molemmilla kerroilla se on epäonnistunut. Josko nyt kolmannella kerralla se onnistuisi.

Kivaa lauantai-iltaa ♥torstai 26. syyskuuta 2013

Uudet tuolit keittiöön

Jos on tuunattu jakkaroita, niin kyllä on tuunattu tuolejakin =)

Äiti oli ostanut kesällä joltain pihakirppikseltä kaksi tuolia ja mä sain ne itselleni, kun tarvitsin keittiöön lisäistuimia. Mun mielestä nuo tuolit näyttävät sellaisilta wieniläistuoleilta, mutta korjatkaa jos olen väärässä.


Tuolit olivat alkuperäiseltä väriltään ruskeat, mutta halusin niistä tyylikkään mustat. Ja sitten vaan spraymaali esille. Ja tulos näyttää tältä:Mä tykkään, että näistä tuli tosi kivat. Tuovat vähän särmää muuten niin valkoiseen keittiöön.

Tässä vielä tällainen ennen ja jälkeen -kuva.


Kivaa loppuviikkoa kaikille!

tiistai 24. syyskuuta 2013

Vanhan jakkaran tuunausprojekti

Joitain aikoja sitten löysin  isän ja äidin luota vanhan pienen jakkaran. Totuus saattaa olla myös sellainen, että iskin silmäni tuohon jakkaraan ja aloin vinkua sitä itselleni... No joka tapauksessa jakkara on nyt mun. Mulla oli heti visio, että miltä tuo jakkara voisi näyttää, kun sitä hieman tuunaisi.

Jakkara oli hieman säänkolhima ja maali aika huonon näköinen, joten ensimmäisenä kaivoin esiin santapaperia. Hion vanhan maalipinnan oikein hyväksi ja sitten maalasin jakkaran valkoiseksi. Jotenkin en vaan ollut vielä tyytyväinen lopputulokseen ja niinpä siirsin kuvansiirtoaineella jakkaraan tuollaisen vanhan ranskalaisen mainostekstin.

Vaikka mä olen käynyt oikein kurssin sitä varten, että osaisin käyttää tuota kuvansiirtoainetta, niin jotenkin olin niin hätäisellä tuulella, että en sitten jaksanut tehdä ihan ohjeiden mukaan. Lopputuloskin oli sitten sen mukainen...

Kuva kyllä siirtyi tuohon jakkaraan ihan hyvin, mutta siirtoainetta oli jäänyt sellaisiksi kummallisiksi klönteiksi vähän joka paikkaan ja niitä ei saanut hiomallakaan pois. Koitin sitten piilotella noita klöntteja maalilla, mutta eihän siitä mitään tullut. Kaikesta huolimatta esittelen nyt tuon jakkaran täällä.

Jakkara oli niin pliisun näköinen valkoista seinää vasten, että menin oikein ulos kuvaamaan sitä. Jotenkin sain aseteltua jakkaran tähän kuvaan niin sopivasti ettei ne klöntit näy, mutta kyllä ne siellä on, uskokaa pois.


Tässä vielä sitten tuollainen ennen ja jälkeen -kuva.


Taidan keskittyä vähän muunlaisiin tuunauksiin jatkossa... =)

Oikein mukavaa viikkoa teille kaikille!

tiistai 17. syyskuuta 2013

Chippailua

Lueskelin yhtenä yönä sisustusblogeja (eikös mulla olekin mielenkiintoista hommaa öisin? ) ja löysin tosi mielenkiintoisen jutun sellaisesta sovelluksesta, jolla voi tehdä valokuvista värilastuja.

Mähän innostuin asiasta aivan valtavasti ja olen nyt tehnyt jo kymmeniä värilastuja. Laitan tänne teidänkin nähtäville muutamia, uskon että ihastutte tuohon juttuun.


Tuo sovellus löytyy täältä , jos haluatte käydä koittamassa sitä itse. Mä olen aivan myyty!

maanantai 16. syyskuuta 2013

Kello löi jo viisi...

Mun kotiin on muuttanut ihana tumma pitkä komistus... Ja tältä se näyttää:Olen ihastellut monissa sisustuslehdissä ja - blogeissa kaappikelloja, mutta en koskaan uskonut saavani sellaista itselleni. Mutta toisin kävi...

Tämän kellon on mun paappa aikoinaan teettänyt äidille. Kello on ollut mun vanhempien kotona ja jossain vaiheessa, kun aloin puhua ääneen tämän uuden kodin sisustuksesta, tuli tuo kellokin puheeksi. Mä en oikein muista, että pyysinkö mä tuota kelloa vai kauppasiko äiti sitä mulle, mutta joka tapauksessa tänne se löysi tiensä.

Yksi ehto mulla tuossa kellojutussa oli, halusin että se maalataan. Kello oli alunperin sellainen männynvärinen ja jonkinlainen lakka päällä, eikä se siinä asussa oikein olisi sopinut tänne.

Jonkin aikaa mun piti tutkia värilastuja, jotta löysin oikein värin ja olen hirmu tyytyväinen valintaani. Värisävyn nimi on takorauta ja se on mun uusi lempiväri. Maaliksi valikoitui Tikkurilan Helmi ja äiti hoiti tuon maalausprojektin.
sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Kotoilua...

Tämän viikonlopun olen viettänyt kotona puuhastellen kaikkea mukavaa (lue: tehnyt töitä aivan hullun lailla!). Paljon on tullut valmistakin.

Perjantaina kun tulin töistä kotiin, mun päässä napsahti joku ja mua alkoi ahdistaa ihan hirvittävästi täällä ollut muuton jälkeinen tavarapaljous ja sekasorto. Vaikka olinkin antanut itselleni aikaa lokakuulle asti järkätä paikkoja kuntoon, niin siihen asiaan tuli nyt muutos.

Koko perjantai-illan ja lauantaipäivän järjestelin paikkoja ja tyhjäsin muuttolaatikoita. Nyt täällä näyttää tosi kivalta. Kaksi huonetta, joita en ole vielä rempannut, toimivat edelleen varastoina ja niissä on vielä aika kamalan näköistä, mutta muualla kodissa näyttää tosi ihanalta ja kotoisalta. Tässä pari kuvaa.


Puutarhassakin sain valmiiksi pari juttua, jotka on vaivannut mua pitkään. No ei ne nyt niin kauhean kauan ole mua vaivannut, kun enhän mä ole asunutkaan tässä kun vasta kuukauden... Mutta joka tapauksessa sellaisia juttuja, jotka halusin kuntoon mm. sellainen epämääräinen saniaispöheikkö muuttui siistiksi kivikoksi ja pari tyrnipuun oksaan kohtasi voittajansa, kun sahasin ne pois (ei tartte enää tökkiä mua kun leikkaan nurmikkoa).

Lauantai-iltana kutsuin mun rakkaan remppaporukan iltakahville. Ensialkuun skoolattiin alkoholittomalla kuohujuomalla ja sitten kaffiteltiin. Olin tehnyt pizzoja telkkarissa mainostetuista Lapin rilloista ja ne oli mielettömän hyvän makuisia.Tämä päiväkin on mennyt puuhastellessa kaikkea. Olen mm. maalannut olohuoneen pöytää, hionut santapaperilla yhtä toista pöytää ja maalannut spraymaalilla pari tuolia. On kyllä tosi kätevää, kun on oma autotalli, jossa tehdä hommia.

Oikein mukavaa alkavaa viikkoa teille kaikille!

tiistai 10. syyskuuta 2013

Sisustusjuttuja taas vaihteeksi ...

Tässä taas muutamia kuvatuksia mun kotoa.

Sain vihdoin viimein kiinnitettyä tuollaiset kivat lasihyllyt keittiön seinään. No okei myönnetään:  isä ne laittoi kiinni, mutta mä olin kyllä henkisenä tukena ja vatupassin lukijana.

Valkoinen kaappi on huutokauppaostos monen vuoden takaa ja sopii ihanasti paikalleen.

Sisustusesineistä osa on uusia ja osa vanhoja, ja kaikki huolellisesti paikoilleen valittuja =) Tuolla alimmalla lasihyllyllä on pieni Eiffel-torni. Mua vähän hymyilytti tässä yhtenä päivänä, kun huomasin, että mulla on melkein joka huoneessa Eiffel-torni...Sain muuten vihdoin makuuhuoneen lampun kiinni. Sähkötyöt olivat helpoin homma siinä projektissa. Itse lampun kiinnitys kattoon oli todella haasteellista, kun piti irrottaa kaikki vanhat systeemit ensin pois ja sitten vasta sai tuon uuden lampun kiinni. Mutta siellä se nyt kiikkuu...


Eteiseenkin laitoin lamppuja. Eteisessä on sellainen koko seinän kokoinen peili ja sen molemmilla puolilla oli paikka seinävalaisimelle.

Mulla ei ollut yhtääkään sopivaa valaisinta, mutta onneksi äidin kätköistä löytyi kaksi upeaa pallovalaisinta. Äiti oli ostanut ne kymmeniä vuosia sitten huutokaupasta ja nyt niille löytyi sopiva paikka.

Ja kyllä mun täytyy nyt rehellisyyden nimissä tunnustaa, että en mä yksin noita lamppuja saanut paikoilleen, piti turvautua isän apuun taas kerran.


Aurinkoista loppuviikkoa!

perjantai 6. syyskuuta 2013

Superyllätys!!!

Mä olen jo jonkin aikaa haaveillu vanhoista ovista (älkää naurako, haaveensa kullakin). Mulla olisi niille oville kaikenlaista "sisustuskäyttöä". Heinäkuussa kirjoittelin tänne blogiinikin asiasta.

Ja arvatkaa mitä? Tänään kun tulin töistä kotiin, mun autokatokseen oli ilmestynyt kaksi aivan järkyttävän ihanaa vanhaa ovea.

Joku oli kuullut mun toiveen ja hommannut mulle nuo ovet. Ja kun satun vielä tietämään, että mistä nuo ovet ovat lähtöisin, niin niillä on aivan valtavasti tunnearvoa mulle. Olen itsekin kulkenut noista ovista pikkutyttönä. Kiitos ♥

Nappasin hätäisesti pari kuvaakin tänne. Katsokaa mitä ihana patina noissa ovissa on....
Nyt sitten sisustus- ja siivoushommiin. Sisko tulee huomenna yökylään ja mun pitää saada täällä tehtyä paljon hommia ennen sitä. Ihanaa viikonloppua teille kaikille ♥

tiistai 3. syyskuuta 2013

Ensimmäinen kurkkaus uuteen kotiin - makuuhuone

Tässä ensimmäiset kuvat mun uuden kodin sisältä. Nämä kuvat ovat kaikki makuuhuoneesta, muualla on nimittäin vielä hieman kaaoottisen näköistä...
Makuuhuone on tapiseerattu kivalla vaaleanharmaalla eläväpintaisella tapetilla, jota löysin Starkista. Mä olen ollut itse mukana tapiseeraamassa ja homma sujui oikein hyvin. Tässä vaiheessa isot kiitokset vanhemmilleni ja siskolle remonttiavusta ♥ Ilman teitä tämä taloprojekti ei olisi onnistunut.

Koska makuuhuoneen seinissä ollut vanha tapetti ei meinannut millään lähteä pois (tai lähtihän se sellaisina pieninä kynnen kokoisina paloina), niin jätettiin vanha tapetti seiniin, maalattiin päälle seinämaalilla ja sitten siihen uusi tapetti paälle. Lopputulos oli todella hyvä. Ja mikä tärkeintä, tapetit ovat pysyneet seinissä.

Sisustustavaroita olen laittanut esillä vielä aika vähänlaisesti, mutta asia korjaantuu varmasti tämän syksyn aikana ;)Sängyn päätyseinällä on viime talvena hommattu ja entisöity naulakko
Kovin on musta-valko-harmaata =)Yöpöytänä on huutokaupasta hankittu vanha biedertuoliTämä vaatekaappi on ollut mulla toistakymmentä vuotta eteisessä. Nyt maalasin sen ja se pääsi kunniapaikalle makuuhuoneeseen. Kaapin päädyssä on vanhoja puisia juomapullolaatikoita "hyllynä".Löysin tuohon vaatekaappiin uudet nätit ovennupit BiltemastaTässä vielä ennen ja jälkeen -kuvat vaatekaapista. Kaappi oli alunperin ihan puunvärinen, mutta nyt ihanan raikkaan valkoinenSisustushommat jatkuu edelleen. Makuuhuoneessakin on vielä vähän hommaa. Olen nimittäin hankkinut sinne ihanan hopeanvärisen vähän sellaisen itämaisen tyylisen valaisimen, mutta en ole vielä saanut sitä kiinnitettyä. Nuo sähkötyöt kun ei satu olemaan ihan mun vahvinta osaamisaluetta.... Mutta ei kait yhden lampun sähkötyöt nyt voi olla kovin vaikeita - piuhat vaan sokerinpalaan kiinni, vai?


Kivaa loppuviikkoa!
sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Se on sitten syyskuu...

Tuntuu aivan hullulta, että nyt on jo syyskuu. Kesä on mennyt jotenkin niin nopeasti ja paljon on ehtinyt tapahtua.

Täällä etenee kodin sisustushommat hiljalleen. Eilen sain uuden sohvan ja nyt voin alkaa sisustaa olohuonetta oikein tosissaan. Kirjasto ja makuuhuone alkavat olla jo ihan asuttavassa kunnossa.

Innostuin eilen valokuvaamaan puutarhaa. Sain sellaisen idean, että jatkossa otan joka kuukauden viimeinen päivä kuvia tuolta puutarhasta aina samoista paikoista. On sitten kiva seurata vuodenaikojen vaihteluita kuvien kautta. Tässä ensimmäiset otokset.
Seuraavat tällaiset kuvat ilmestyvät tänne sitten kuukauden päästä.

Aurinkoisia syyspäiviä!